Maafe
Vestafrikansk peanutgryde!
Maafe
Vestafrikansk peanutgryde!
4 portioner
2 timer, 50 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer, 30 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer, 30 minutter
Ingredienser
- 1 spsk. ingefær, revet
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk. hvidløg, revet
- 1 kilo oksekød (eks. ossobuco, cuvette, culotte, tykkam, bov, etc.)
- 1½ tsk paprika
Tomatsauce
- 1 spsk. røget paprika
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1 stk rød chili
- 1 stk peberfrugt, røde
- 1 stk hakkede tomater, dåse
Fyld
- 500 ml oksebouillon
- 1 stk peberfrugt, røde
- 250 gram sød kartoffel
- 1 tsk chiliflager, røde
- 1 stk persille, bundt
- 6 spsk. peanutbutter
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Skær dit oksekød ud i mundrette tern og vend det i revet hvidløg, revet ingefær, paprika, olivenolie og lidt salt og peber. Pak det i en frysepose og lad det trække i et par timer eller natten over.
- Blend alle elementerne til din tomatsauce. Snit dit løg fint og svits det i lidt olie i en gryde i 6-10 minutter, indtil det bruner godt.
- Hæld tomatsauce i og steg det ved middelhøj varme i 10 minutter, eller indtil det koger ind og næsten begynder at sætte sig i bunden.
- Mens det koger ind, steger du kødet af ved høj varme på en pande med olie, så de får stegeskorpe.
- Hæld nu bouillon på, krydderier og et helt bundt finthakket persille. Tilføj kødet, peanutbutter og lad det simre i 10 minutter - smag nu til med salt og peber og eventuelt flere krydderier. Læg låg på og lad det simre i 2 timer.
- Efter to timer smider du den sidste peberfrugt skåret i tern i gryden sammen med skrællet sød kartoffel i tern - lad det koge med i 30-35 minutter, indtil kartoflerne er møre. Serveres med hvide ris!