Mandekogebogen

Maafe

Vestafrikansk peanutgryde!

Udskriv opskriften

Maafe

Vestafrikansk peanutgryde!

4 portioner 2 timer, 50 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer, 30 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

Kød og marinade
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. hvidløg, revet
  • 1 kilo oksekød (eks. ossobuco, cuvette, culotte, tykkam, bov, etc.)
  • 1½ tsk paprika

Tomatsauce
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 1 stk hakkede tomater, dåse

Fyld
  • 500 ml oksebouillon
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 250 gram sød kartoffel
  • 1 tsk chiliflager, røde
  • 1 stk persille, bundt
  • 6 spsk. peanutbutter
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Skær dit oksekød ud i mundrette tern og vend det i revet hvidløg, revet ingefær, paprika, olivenolie og lidt salt og peber. Pak det i en frysepose og lad det trække i et par timer eller natten over.
  2. Blend alle elementerne til din tomatsauce. Snit dit løg fint og svits det i lidt olie i en gryde i 6-10 minutter, indtil det bruner godt.
  3. Hæld tomatsauce i og steg det ved middelhøj varme i 10 minutter, eller indtil det koger ind og næsten begynder at sætte sig i bunden.
  4. Mens det koger ind, steger du kødet af ved høj varme på en pande med olie, så de får stegeskorpe.
  5. Hæld nu bouillon på, krydderier og et helt bundt finthakket persille. Tilføj kødet, peanutbutter og lad det simre i 10 minutter - smag nu til med salt og peber og eventuelt flere krydderier. Læg låg på og lad det simre i 2 timer.
  6. Efter to timer smider du den sidste peberfrugt skåret i tern i gryden sammen med skrællet sød kartoffel i tern - lad det koge med i 30-35 minutter, indtil kartoflerne er møre. Serveres med hvide ris!
Del

Seneste nyt

Annonce