Mandekogebogen

Ovnbagt BBQ-blomkål med urtedressing

Når man ikke orker den kogte blomkål længere.

Blomkål er en dejlig sund spise, som bliver overset af mange danskere, da man måske føler sig begrænset af mulighederne - eller har fået lidt for mange skamkogte blomkålshoveder i 90'erne!

Denne opskrift pifter grøntsagen lidt op med en dejlig barbecue-dressing, hvorefter den skifter den spilkogende vand ud med en tur i ovnen.

Det gode ved opskriften er, at man kan variere sin krydderiblanding alt efter, hvad man skulle have i skuffen - herunder får du et klassisk eksempel på, hvordan man kan krydre den!

ANNONCE

BBQ-blomkål

Pift dit blomkål op!

2 portioner 45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk blomkålshoved
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 1 håndfuld dild
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 tsk paprika
  • 1½ tsk hvidløgssalt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk chili, tørret
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Hak dild fint og bland sammen med hvidløg og yoghurt. Lad det trække i køleskabet.
  2. Fjern herefter givne blade omkring blomkålshovedet og læg det på et fad. Bland krydderierne sammen med olivenolie og pensl blomkålshovedet grundigt med dressingen.
  3. Bag blomkålen i ovnen i ca. 30-35 minutter. Så får du en sprød, rygende varm og velsmagende blomkål som enten hovedret eller tilbehør - med urtecreme!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt