Patates Lemonates: Græske citron-kartofler
Lækker, sommervenlig kartoffel-tilbehør.
En god, sommervenlig snack og tilbehør til grillmad finder man blandt andet i det græske køkken.
Det går under navnet Patates Lemonates også kaldet græske citronkartofler - en nem og lækker snack, hvor man braiserer kartofler i bouillon og citronsaft og til sidst steger dem i olivenolie i ovnen.
En lækker, frisk og smagfuld kartoffel-ret, som går godt sammen med masser af sommer og sol!
Den læner sig lidt op af teknikken med Pommes Fondant - bare lige omvendt, hvor man først absorberer væsken i kartoflen og dernæst steger den.
Serveret med en myntedip lavet med yoghurt, spidskommen, mynte og hvidløg.
Fang opskriften herunder:
Patates Lemonates: Græske citron-kartofler
Nem og lækker kartoffel-snack!
2 portioner
1 time, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 800 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
- 500 gram kartofler
- 2 stk citron, økologisk
- 2 tsk oregano
- 300 ml grøntsagsbouillon
- 4 fed hvidløg
- ½ tsk fint salt
- ½ dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette bidder - Læg dem i et ildfast fad og smid halverede hvidløg, oregano, saften af to citroner og bouillon med. Tilsæt salt og smid det i ovnen.
- Steg/braiser det i ovnen i ca. 30-35 minutter alt efter din ovns temperament - dernæst hældes væsken fra og kartoflerne vendes i olivenolien. Steg videre i ca. 25-30 minutter, hvor du løbende roder rundt i kartoflerne, indtil skorperne bliver sprøde og brune.
- Serveres med et par deciliter yoghurt rørt op med et revet fed hvidløg, 0,5 tsk. spidskommen og finthakket mynteblade.