Mandekogebogen

Pistacie-spandauere

Grønne, lækre kager med pistacie-creme!

Spandauere er en evig klassiker hos bageren, og har altid været en personlig favorit for mig, når der skulle vælges kage.

Og så smager de bare fantastisk, hvis du bager en hjemmelavet spandauer.

Denne gang har jeg lavet en lækker variation af spandauerne, da jeg endelig har fundet et sted, hvor man kan skaffe usaltede pistacienødder i mængder, man kan forholde sig til!

I stedet for et par små, snoldede poser kan man få dem i 1/2 kilosposer - og så er de endda udvalgt sådan, at man får dem, som er ekstra grønne. Så man kan få den helt rigtige grønne farve på sit bagværk eller is. 

I en samarbejde med Koro Danmark fik jeg en sending af usaltede pistacienødder, som jeg kan bruge i mine opskrifter - eksempelvis til min pasta med pistacie-pesto eller måske pistacie-is.

Pistacie-spandauere er lavet med malede pistacienødder i dejen, så den får en nøddet smag og grønligt skær - og selve vaniljecremen er rørt op med fintmalede pistacienødder.

Det giver en smagfuld, sprød og flot spandauer - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pistacie-spandauere

Grønne lækkerier!

8 portioner 2 timer, 28 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

Pistacie-wienerdej
  • 200 gram hvedemel
  • 50 gram pistacienødder, usaltede
  • 15 gram gær
  • 150 ml mælk
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk fint salt

Smør, til udrulning
  • 150 gram smør

Pistacie-vaniljecreme
  • 1 stk æg
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 dl sødmælk
  • 50 gram pistacienødder, usaltede
  • 1 stk vaniljestang, kornene herfra
  • 2 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Blend dine pistacienødder til en fin mel og bland den sammen med hvedemel, salt og sukker - opløs gæren i mælken og tilføj de tørre ingredienser. Ælt det sammen i 4-5 minutter, og hæld det herefter ud på et meldrysset køkkenbord. Form det til en kugle og stil det til hævning på køkkenbordet i 45-60 minutter under et viskestykke.
  2. Efter hævning, rulles dejen ud til en rektangel på 30x30 cm - læg den på et skærebræt eller fad og smid den i køleskabet. Bank også smørret fladt og rul det ud til ca. 20x20 cm mellem to stykker bagepapir. Læg også denne i køleskabet.
  3. Når både dej og smør er afkølet, følger du min guide til hjemmelavet wienerdej - den finder du længere oppe i artikel-teksten!
  4. Lav i mellemtiden pistacie-vaniljecreme. Blend pistacienødderne til fint mel. Hæld det i en gryde med majsstivelse, kornene fra 1 vaniljestang, 2 spsk. sukker, æg og sødmælk. Rør det grundigt sammen - bring det i kog ved middelhøj varme, og lad det småkoge et par minutter. Hæld det herefter over i en skål, dæk med husholdningsfilm og lad det køle helt af.
  5. Når wienerdejen er foldet, skal den rulles ud til en rektangel på ca. 20x40 cm - skær den ud i lige store firkanter (6 for store spandauere, 8 for alm. størrelse). Fordel en lille klat på hver, og fold alle kanterne indover - pres ned med bagsiden af en ske, så enderne fæstner. Læg en gavmild klat pistacie-creme på midten af dem alle og lad dem hæve 20 minutter, eller indtil ovnen er varm.
  6. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Bag dem i ovnen i ca. 18 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af og pynt eventuelt med glasur og finthakkede pistacienødder.
Del

Seneste nyt

Annonce