Potato Curry
Nem og smagfuld hverdagsklassiker fra det indiske køkken.
Kartoffelkarry – eller "Aloo Curry", som den kaldes i Indien – er en af de der retter, der både er enkel, men samtidig smækfyldt med smag. Det er comfort food på den bedste måde: krydret, cremet og mættende uden at være tung. Retten stammer fra det nordlige Indien, hvor kartofler ofte bruges som hovedingrediens i vegetariske måltider, og den findes i utallige variationer alt efter region og husmor.
Det smukke ved en klassisk potato curry er, at du ikke behøver bruge en hel masse fancy ingredienser. De fleste har allerede kartofler liggende i køkkenet, og sammen med et par varme krydderier som gurkemeje, spidskommen og garam masala bliver den helt almindelige kartoffel forvandlet til noget nær magi. Den kan laves mild eller spicy, alt efter temperament, og serveres perfekt med dampende ris, lune naanbrød eller bare som den er.
Så hvis du er klar på at tage smutvejen til Indien direkte fra dit eget køkken, så kommer her opskriften på en klassisk potato curry, som er både nem, smagfuld og lige til at kaste sig over en kold hverdagsaften. Ingredienser og fremgangsmåde får du her:
Potato Curry
Smagfuld nem indisk klassiker!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 1 kilo bagekartofler
- 400 gram passada eller hakkede tomater
- 1 stk kokosmælk, dåse
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk frisk koriander, bundt
- 2 tsk karry
- 1 spsk. garam masala
- 2 tsk spidskommen, stødt
- 2 tsk koriander, stødt
- 1 tsk chiliflager, kan undlades
- 1 tsk salt + peber
- 1 spsk. ingefær, revet
Fremgangsmåde
- Skræl dine bagekartofler og skær dem i mundrette tern. Læg dem i en skål med koldt vand, indtil de skal bruges.
- Snit løg fint og svits i en gryde med lidt olivenolie i nogle minutter ved middelhøj varme. Riv hvidløg og ingefær og svits med efter et par minutter.
- Tilføj tomat passada, bouillon og kokosmælk og skru ned på middelvarme - tilsæt alle krydderierne og lad det simre i nogle minutter. Smag til - og når den sidder lige i skabet, så er den klar til kartoflerne.
- Dræn dem for vand og hæld dem i saucen - tilføj også friskhakket koriander (stilke og blade). Lad det simre, indtil kartoflerne er helt møre. Serveres med hvide ris og/eller naanbrød!