Sådan giver du røgsmag i en gasgrill
Smoker box giver dig smagfuld røg på gasgrillen!
En af de evige diskussioner i grilluniverset har altid været: Gas eller kulgrill?
Og en af de omstridte punkter i duellen har altid været røgdelen - "kan man få røgsmag på en gasgrill", og alt det der.
Og hvis du er Team Gasgrill, så er det faktisk ganske nemt at tilføre røg - og endda en stor mængde velsmagende røg til dine råvarer!
Du skal bare bruge en smoker box fra eksempelvis Napoleon.
I al sin enkelthed, så er det en lille æske, hvori du kan lægge træspåner med forskellig 'smag', som så placeres direkte på dine tændrør. På den måde, så kan du hurtigt antænde din flis og tilsætte røgsmag.
Det smarte er, at der er samling på flisen i én beholder, som du kan placere, hvor du vil - og når grillen er kold og du er færdig med dine tilberedninger, så kan du blot tage beholderen ud og tømme den for aske.
Selve smokeren er utrolig billig og koster kun 219 kroner - og så kan du tilkøbe forskellige slags flis med alt fra bøg til kirsebær.
Du kan købe smokeren lige her. (reklamelink)
Hvordan bruger man den i praksis?
Step 1:
Dine flis skal gerne stå i en skål med vand i 30 minutter inden tilberedning - det gør, at det hele ikke bare futter af med det samme og fremmer røgeffekten.
Step 2:
a) Direkte grill
Du kan enten sætte den på de tændrør, som du skal bruge til direkte grillning - her skal du dog være klar med alt inden, da det går rigtig, rigtig hurtigt! Eksempelvis kyllingevinger, grøntsager, hakkebøffer eller lignende er velegnet til denne metode, da hele tilberedningen går hurtigt.
b) Indirekte grill
Du kan også vælge at placere dem på andre tændrør, som når du skal grille ved indirekte varme - så kan du blot placere dit stykke kød efter det er brunet af på et koldt tændrør med smoker-boxen på - og så bare lige tænde op og knalde lidt røg i aktion undervejs under tilberedningen!
God fornøjelse med grilleriet!