Mandekogebogen

Sådan laver du cakepops

Lækre kage-snacks.

Cakepops er den perfekte kombination af kage og slik – små mundrette kugler af blød kage, dyppet i chokolade og pyntet efter smag og behag. De er nemme at lave, ser fantastiske ud, og så er de et hit til både børnefødselsdage, festlige anledninger eller bare en hyggeaften.

Her får du en trin-for-trin guide til at lave de lækreste cakepops, inklusive tips til at undgå de klassiske fejl.

Læs også: Den perfekte ale til lammekød

Ingredienser

Til cakepops:

  • 1 færdigbagt kage (chokolade, vanilje eller hvad du foretrækker)
  • 100-150 g smørcreme, flødeost eller Nutella (til at binde kagen sammen)

Til overtræk:

  • 200 g smeltet chokolade (mørk, lys eller hvid) eller candy melts
  • 1 spsk kokosolie eller vegetabilsk olie (valgfrit, for en mere flydende konsistens)

Til pynt:

  • Krymmel, hakkede nødder, frysetørrede bær eller andet efter smag
  • Cakepop-pinde eller træspyd

Sådan gør du

1. Smuldr kagen

Start med at smuldre den færdigbagte kage i en stor skål. Brug hænderne eller en gaffel, indtil du har en fin, jævn krumme uden store klumper.

2. Tilsæt bindemiddel

Bland smørcreme, flødeost eller Nutella i lidt ad gangen, indtil kagemassen bliver sammenhængende og formbar. Du skal kunne trille kugler uden, at de falder fra hinanden.

3. Form cakepops

Tril små kugler af kagemassen, ca. 3 cm i diameter (på størrelse med en bordtennisbold). Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i fryseren i 15-30 minutter. Det gør dem nemmere at arbejde med, når de skal overtrækkes med chokolade.

4. Smelt chokoladen

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen i korte intervaller (15 sekunder ad gangen, rør imellem). Hvis chokoladen er for tyk, kan du tilsætte en smule kokosolie for en mere flydende konsistens.

5. Sæt pinde i cakepopsene

Dyp spidsen af hver pind i den smeltede chokolade, før du stikker den ind i en kagekugle. Dette hjælper med at "lime" pinden fast, så den ikke falder af senere. Sæt cakepopsene tilbage i køleskabet i 10 minutter, så chokoladen kan størkne.

6. Overtræk med chokolade

Dyp hver cakepop forsigtigt i den smeltede chokolade, og drej den langsomt, så den bliver helt dækket. Lad overskydende chokolade dryppe af.

7. Pynt og lad dem størkne

Drys straks med krymmel, hakkede nødder eller anden pynt, inden chokoladen størkner. Sæt cakepopsene i et stykke flamingo eller en kageholder, så de kan tørre uden at blive flade på den ene side.

8. Klar til servering

Når chokoladen er helt størknet, er dine cakepops klar til at blive serveret! Opbevar dem på køl, hvis de ikke skal spises med det samme.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce