Mandekogebogen

Sådan tilbereder du nyretapper

Sådan tilbereder du udskæringen nyretapper.

De seneste år han en ellers tidligere ret ukendt udskæring vundet indpas hos rigtig mange mennesker - nemlig oksekødsudskæringen nyretapper.

Nyretappe eller nyretapper kan godt klinge lidt underligt, hvor tankerne leder hen på kød eller kødudskæring, som er indmad.

Men nyretapper har intet at gøre med indmad eller lignende - men det har faktisk noget med nyrer at gøre på den måde, at nyretapper er to muskler, hvis funktion er at holde nyrerne på plads på koen. 

Et stykke oksekød som har utrolig stor smag og et snært at den dybde, man kan få ved netop at tilberede indmad - men det er et reelt stykke kød!

Win-win hvis du spørger mig!

Hvis det tilberedes rigtigt, er det utroligt mørt i konsistensen, så man virkelig får én på oplevelsen af konsistensen. 

Nyretapper går også under navnet onglet eller Hanger Steak.

Oprindeligt blev nyretapper faktisk betragtet netop som indmad på grund af smagen - og smagen bevares, hvis man giver høj varme i kort tid. 

Nyretapper er den slags udskæring, som absolut ikke egner sig til at blive gennemstegt.

Nyretapper passer perfekt til en sprød salat, som fyld i en burrito eller pita i skiver eller bare som en opgraderet bøfoplevelse sammen med et par rustikke fritter og en fuldfed bearnaise-sauce.

Se med herunder, hvor du tips og tricks, guide og opskrift til, hvordan du ordner nyretapper og steger den.

Hvor kan jeg købe nyretapper/onglet?

De fleste slagtere burde have kødet tilgængeligt, hvis du bestiller eller fortæller, at du ønsker udskæringen - og ellers kan du finde den på Rigtigmad.dk.

ANNONCE
Sådan tilbereder du nyretapper
Udskriv opskriften

Tilberedning og stegetid på nyretapper/onglet

Guide til den perfekte nyretapper!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1000 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 700 gram nyretapper/onglet
  • 1 spsk. groft salt
  • 50 gram smør
  • 1 håndfuld timian, frisk
  • 2 spsk. olivenolie, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Første trin i tilberedningen af nyretapper er, som så meget andet oksekød, at du skal tage det ud af køleskabet i god tid - åbn for pakken (hvis den er foreseglet, vakuumeret eller lignende), læg dem på en tallerken og lad dem stå i en slukket ovn i 45-60 minutter.
  2. Andet trin er at soignere kødet, og med nyretapper får du to reelle stykker kød, da du skal dele den i to og fjerne den store sene i midten - afpuds eventuelt for ekstra fedt og sener, indtil du har to reelle stykker kød.
  3. Drys godt med salt på begge sider og lad dem stå i 5 minutter, mens du varmer panden op.
  4. Tilsæt olivenolie på panden og skru op på høj varme - de skal gerne have en over nakken fra starten af.
  5. Lige inden olien begynder at ryge, lægges de to stykker kød på panden og får en stegeskorpe på begge sider i ca. 2-3 minutter.
  6. Hæld nu smørret på panden, lad det bruse op, tilsæt frisk timian (og eventuelt lidt hvidløg) og tag en ske og hæld den smeltede smør ud over kødet i nogle minutter.
  7. Mærk efter på kødet - det skal gerne give lidt efter og stadig føles blødt, så du steger maksimalt medium rare, gerne rødere. Grundreglen er, at den (selvfølgelig alt efter størrelse) ikke behøver mere end 5-6 minutter på hver side i alt. Lad den afdryppe og hvile på en rist i lige så lang tid, som du har stegt den, inden udskæring.
Del

Seneste nyt

Annonce