Mandekogebogen

Souvlaki - græske grillspyd

Smagen af ferie i det græske!

Hvis du på et tidspunkt har været på ferie i det græske øhav, så kommer du ikke udenom måltider såsom gyros og souvlaki.

Sidstnævnte har jeg lavet en lille nem og lækker hverdagsopskrift på, hvor du på ingen tid kan få smagen af ferie direkte ind på køkkenbordet.

Let krydret, masser af velsmag og direkte på grillen med et godt stykke gris - serveret på lækre hjemmebagte fladbrød!

Fang opskriften herunder:

Opskriften på græske fladbrød finder du lige her: nemme, græske fladbrød.

ANNONCE

Souvlaki

Græske grillspyd!

2 portioner 2 timer, 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram svinemørbrad, nakkefilet, nakkekotelet etc.
  • 2 tsk oregano
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stk lime, økologisk
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk agurk
  • 2 dl yoghurt naturel eller græsk yoghurt
  • 1 håndfuld grønne oliven
  • 10 stk cherrytomater
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 tsk salt + peber
  • 4 stk græske fladbrød (se opskrift i artiklen)
  • 3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande 2 fed hvidløg (revet), saften fra 1/2 lime, oregano, lidt salt, olivenolie og en god håndfuld hakket mynte i en skål.
  2. Soigner nu nakkefileten for store sener og fedt, hvorefter du skærer den i mundrette tern. Vend ternene i dressingen og lad det marinere i minimum 2 timer - det kan sagtens trække natten over.
  3. Imens rives 1 agurk groft, hvorefter det hældes i en sigte med lidt salt - lad det dryppe fri for væske 30-60 minutter.
  4. Bland 1 fed hvidløg revet sammen med yoghurt - pres overskydende saft ud af den revne agurk og bland den sammen med yoghurten - smag til med salt og peber.
  5. Når kødet har marineret, sættes det på træspyd eller metalspyd (alt efter, hvad du har) - giv det god, hård varme på en forvarmet grill og vend dem løbende, indtil de er tilberedte. 10-12 minutter i alt.
  6. Læg et fladbrød på tallerkenen, smør lidt tzatziki på og fordel fintskåret rødløg, oliven, skiver af den anden agurk og lidt tomater - læg spyddene ovenpå og drys lidt ekstra mynte på toppen. Server straks!
Del

Seneste nyt