Sticky nudler med sprød kylling
Cremet og velsmagende asiatisk ret på 10 minutter.
Sticky sauce og generelt elementer fra det asiatiske køkken, hvor man svøber kød, grøntsager af nudler i en cremet, tyknet sauce er helt fantastisk.
Det er et koncept, som kan bruges til et utal af opskrifter og måltider - alt fra Sticky Pork Belly til Sticky Thai Meatballs.
Denne gang har jeg kreeret en lille nem og lækker aftensmad på 10 minutter, hvor du ingen tid får masser af smag, næring og asiatisk på højt plan.
Opskriften sticky nudler med sprød kylling - du kan bruge de fleste slags nudler til formålet, hvad enten du er til ris-nudler eller æg-nudler. Du kan endda også bruge spaghetti!
Nudlerne svøbes i en cremet sauce baseret på soya, som sammen med majsstivelse tykner og cremer dem ind.
Og på toppen er der noget, der mest af alt minder om mini-nuggets.
Ikke et øje tørt.
Fang min opskrift på en klassisk asiatisk aftensmad herunder:
Sticky nudler med sprød kylling
Nem hurtig aftensmad!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 100 gram glasnudler eller æg-nudler
- 4 spsk. soyasauce
- 1 spsk. citron- eller limesaft
- 1 tsk hvidløg, revet
- 1 tsk ingefær, revet
- 1 spsk. brun farin (eller rørsukker)
- ½ tsk majsstivelse
- 1 tsk sriracha (kan undlades)
Sprød kylling
- 1 stk kyllingebryst
- 2 spsk. hvedemel, til panering
- 1 stk æg, til panering
- 2 dl rasp (almindelig el. panko)
- 300 ml fritureolie/solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en lille gryde til ca 170 grader - mens den varmer op, koger eller varmer du dine nudler op efter anvisningerne. Du kan både bruge instant-nudler, som bare skal opbløde i kogende vand såvel som nudler, der skal tilberedes.
- Bland alle ingredienserne sammen til sticky-saucen og hav dem klar.
- Mens olien varmer op, skærer du dit kyllingebryst i små tern - hæld ægget ud i en dyb tallerken, hvedemelet i en anden tallerken (tilsæt 0,5 tsk. salt til melet) og raspen i en tredje. Dyp kyllingestykkerne i hvedemel, efterfulgt af æg og til sidst panko.
- Når olien er varm, friteres kyllingebidderne i 2-3 minutter. Lad dem dryppe på et stykke køkkenrulle.
- Varm en pande op til middelhøj varme med en sjat olivenolie - når nudlerne er færdige, smides de på panden sammen med sticky-saucen. Svits det i nogle minutter, indtil det stivner og klistrer sammen. Hæld dine sticky nudler i en skål og top af med sprød kylling - afslut gerne med lidt friskhakket koriander, rød chili, sesamfrø og forårsløg.