Mandekogebogen

Test: Casa Living Bålsted

Snobrød og skumfiduser, sæt i gang!

Selvom den danske sommer ofte er noget lunefuld og umulig at gennemskue - så har vi trods alt ofte et par enkelte dage som minimum, hvor man kan nyde solen i haven.

I år har temperaturen dog været til den helt varme side i en sådan grad, at vi fik afbrændingsforbud omkring Sankt Hans - og det ramte lige midt i timingen med, at vi skulle teste et nyt bålsted fra Casa Living.

Så vi måtte vende et par uger, indtil regnen indfandt sig - og så skulle vi vente på, at regnen stoppede… Men nu lykkedes det!

Vi har kigget nærmere på det nye bålfad fra Casa Living, som er en fin lille opgradering til havehyggen som de familier, der elsker at samles om ting.

Bålstedet er praktisk designet som en lille halvcirkel, hvori brænde lægges for at lave et bål til hygge eller blot gløder til tilberedning af mad. Materialet er lavet i jern og selve bålskålen er smedet sammen med en lille praktisk bordsats, der også agerer opbevaring til brænde eller andre remedier til bålhyggen.

Det er en ret smart løsning til et bålsted i haven, da den fremstår enormt robust og stor - faktisk lidt et bålsted, man kunne frygte, at man skulle have løftet ind over hækken af en lastbil for at få den leveret. Tværtimod.

Den er letvægt, så du alene kan løfte den rundt i haven til den rigtige placering - men samtidig massiv nok til, at den kan holde til vind og vejr og en heftig omgang ild og flammer. Det er tydeligt, at Casa Living har tænkt synergi mellem design og funktion - mange har den løsning til bålfade i haven, hvor det er et fad, der hænger i en metalkæde, som løfter gløderne fra jorden - men her får man en mere stabil løsning på en dekorativ måde, hvor selve ‘bordet’ agerer både design-løfter og praktisk anordning.

Den er designet meget stilrent og simpelt i matsort, som både egner sig godt som et dekorativt ‘havemøbel’ og samtidig en farve, som tåler nogle tæsk af sæsonens luner og varmepåvirkningen.

Selve højden ligger 58 centimeter, som er den perfekte højde til, at man kan sætte sig ned omkring bålstedet og riste skumfiduser eller snobrød i en passende afstand. Selve bålfadet har et lille hul i bunden af bålskålen, som både er praktisk og lidt upraktisk - den er med til at puste ilt og skabe cirkulation til bålet, så det er nemmere at få tænd og holde i live på de lange sommeraftener, men samtidig er hullet også stort nok til, at man kunne være uheldig at få en gløde til at snige sig igennem og lande ned på opbevaringstræet.

Så det skal man lige tænke over, eller holde øje med fra gang til gang.

Det er oftest ikke en problematik, men alligevel noget man bør have in mente. Derudover er det et utroligt familie- og børnevenligt bålsted, som sørger for, at gløderne og varmekilden er placeret tilpas nok væk fra jorden og den store firkant, hvorpå bålpladsen er placeret, sørger naturligt for, at børn ikke kan komme for tæt på ilden.

Overordnet set er Casa Living på banen med en sikker vinder til årets bålhygge, hvis du står og mangler en stabil og dekorativ løsning til at grille snobrød og skumfiduser - den er robust af udseende og funktion men stadig let og elegant at placere og møblere rundt med.

En holdbar løsning til at forlænge sommerhyggen langt ind i efteråret!

ANNONCE
Test: Casa Living Bålsted
Del

Seneste nyt

Annonce