Mandekogebogen

Test: Sodastream E-Duo

Den første model til at introducere elektronisk styret kulsyre.

3 ud af 6 stjerner

Der er sket meget på Sodastream-fronten, siden firmaet dukkede op på markedet helt tilbage i 70’erne - hvor fokusset i gamle dage var mere målrettet hjemmelavet sodavand med diverse sirup-varianter og smagsgivere, er Sodastream nu mere dedikeret til den miljøvenlige tankegang omkring reduceret plastikforbrug samt den rene, kulsyreholdige danskvand.

Vi har tidligere testet en af deres topmodeller, Duo, som kom i samme kollektion som Art og Terra - men denne gang har vi fået den helt nye model til test, som har fået en elektroniske overhaling. Modellen går under navnet E-Duo.

ANNONCE
Test: Sodastream E-Duo

Automatiseret kulsyresystem

Den nye E-Duo er den første i deres sortiment til at have strømtilslutning og funktioner, som kræver mere end bare et manuelt tryk på en knap. De klassiske modeller op til nu har blot været designet til, at man manuelt trykker på en knap, som tilfører kulsyre til vandet.

Modellen har de samme funktioner som DUO’en med den forskel, at man i stedet for et manuelt tryk, indtil lyden klikker og dermed har fyldt kapaciteten af kulsyre, så er den indstillet til at pumpe kulsyre efter behov. Maskinen er udstyret med tre knapper på toppen - 1, 2 og 3 - hvor man kan vælge blid, mellem og smæk på boblerne.

Vi er nede på niche-niveau i forhold til danskvand-connoisseurs - det giver god mening, at man ikke bare ønsker fuld smæk på kulsyren hver gang, og der kan det være svært at dosere de rette mængder bobler.

Ved denne model fylder man blot vand i flasken, stiller den i beholderen og trykker på en af de tre forskellige knapper - der styrer den så automatisk pumpesystemet og sørger for, at den ikke løber over.

Dog kan niveau 3, selvom man fylder den op til den anviste kant, ikke undgå at spilde over, da den ikke selv kan styre kulsyrefordelingen ordenligt - så lækker vandet ud over modulet, hvilket gør, at niveau 3 ikke bliver brugt.

Overordnet set kan det virke lidt unødvendigt, men hvis man er typen, der gerne vil have din danskvand doseret rigtigt, så er der tre forskellige indstillinger til at pumpe kulsyre i vandet på, så du skræddersy dine bobler mere præcis - hvad enten du er typen, der elsker den blide Egekilde eller elsker et spark i mundtøjet af apollinaris.

ANNONCE
Test: Sodastream E-Duo

Simpelt og brugervenligt

Selve designet er meget en til en i forhold til den klassiske DUO, blot at panelet, hvor der før var en manuel trykkeknap nu er tre forskellige oplyste knapper med automatisk dosering. Selve maskinen er uhyre nem at installere og kan basalt set bruges direkte fra kassen uden installation - du skal blot sætte den til strømforsyning, vippe bagenden op, sætte kulsyreflasken i og klikke på igen - nemt, enkelt og hurtigt.

E-DUO’en har også de nye flaske-designs med i puljen, hvor man har fået en glasflaske med i kassen foruden den obligatoriske plastikflaske - det er smart af to grunde: Den ene er, at du har en lidt pænere flaske at stille på bordet, hvis du serverer danskvand til gæsterne og den anden er, at du altid lige han have en flaske kold vand i reserve i køleskabet, som bare kan få pumpet kulsyre i sig efter behov.

Designet er til den lidt store, voluminøse ende, men har alligevel rene linjer og et mere æstetisk udtryk frem for et mere konventionelt plastisk udseende - og så er det jo altid et win, at man både kan lave danskvand på kommando, når lysten rammer og være med til at skåne miljøet for flere køb af plastikflasker med danskvand fra supermarkedet.

ANNONCE
Test: Sodastream E-Duo

Overordnet set

Vi er lidt splittet på, hvordan vi skal forholde os til den nye model og tilføjelsen af det automatiserede system, når vi har haft DUO’en i hænderne - for man stiller ret hurtigt sig selv det spørgsmål:

Er det nødvendigt?

Den elektroniske tilføjelse virker på mange punkter som et lidt unødvendigt ekstra trin i processen, men det kommer selvfølgelig an på øjnene, der ser. Men vi har aldrig haft problemer med det manuelle fokus, tværtimod.

På sigt kan det være kulsyre-besparende og pengebesparende, hvis man bruger den ofte - men elektriciteten er ikke nogen fremmende effekt i brugeroplevelsen og giver ikke en nødvendig opgradering af oplevelsen med kulsyremaskinen.

E-DUO’en er designet til dig, der ønsker variation i mængden af kulsyre i din vand, hvor du ikke selv skal eksperimentere - det automatiserede system giver dig mere råderum over boblernes intensitet til en hvis grad og sørger for, at du selv kan skræddersy din læskende forfriskninger.

ANNONCE
Sodastream E-Duo

Pris: 1749 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce