Mandekogebogen

Timm Vladimir er på banen med ny knivkollektion

Lidt gastro-gear til under juletræet i år?

Timm Vladimir har efterhånden sat sit præg på mange af køkkenets gadgets de seneste år og nu er han aktuel med en ny kollektion af knive, der værdsætter de gamle japanske dyder på knivfronten. Vi har kigget nærmere på et par af knivene i den nye kollektion, og det lugter lidt af et par gode ønsker til at smide under juletræet i år.

ANNONCE

Skarp mellemvej

Knivens blad er fremstillet af 67 lag damaskus-stål med en hårdhed på 60 - hvilket er en fin lille mellemvej mellem hverdagsknive og de helt dyre kokkeknive, man nærmest ikke tør røre ved.

Man kan få nogle knive, som har så mange forskellige lag og enorme hårdhedsgrader, hvilket er super fedt og rendyrket håndværk, men sjældent nødvendigt i et hverdagskøkken for en almen dansker.

Her er knivene fra Timm Vladimir en fin lille balance, som sørger for, at alle kan være med, får noget for pengene og ikke køber alt for meget ‘ekstraudstyr’, som ikke skal bruge i køkkenet alligevel.

Og prisen? Den er en my i den høje ende, men stadigvæk en fin pris for et stykke kvalitetshåndværk, der kan holde sig knivskarp i rigtig mange år, så længe man sørger for at få dem slebet jævnligt.

Det er en af de slags knive, hvor du både betaler for knivens egenskaber såsom skarphed, men i høj grad også på designfronten - de benytter sig nemlig af den velkendte teknik med damascering, hvor man opnår et utroligt smukt udtryk i knivens æg som var det årer på et træ.

Ved en speciel ætsning kan man opnå det fine mønster, hvor de to ståltyper i kniven fusioneres og skaber et bølget, unikt mønster.

ANNONCE
Timm Vladimir er på banen med ny knivkollektion

Simpelt design med japansk udtryk

Som nævnt er det absolut udseendet, der fanger blikket, når vi snakker damaskus-knive - og disse knive er ikke en undtagelse. Knivene har fine, stringente bølger i knivsægget, som står skinnende og prangende på knivmagneten.

Og selve ‘effekten’ af kniven er ikke at sætte en finger på. Maksimal skæreevne med minimal bevægelse og en alsidig skarphedsgrad, der kan bruges til alt fra at skære tynde skiver tomat uden at mase dem til at snitte grønt hurtigt, præcist og smertefrit.

Især kokkekniven og all-around-kniven er gode bud på hårde pakker under juletræet - kokkeknive i damasceret stål har en lang holdbarhed og kan bruges til alle større projekter i køkkenet, mens en all-around kniv er en urtekniv med vokseværk, som i sig selv nærmest kan bruges til alt i køkkenet.

Og med disse to knivtyper i køkkenet? Så behøver du reelt set ikke flere knive på blokken.

Kigger man på håndtaget er det lavet i POM-plastic, som har et klassisk, minimalistisk udtryk, som brydes af en dekorativ ende af messing - fordelen ved at bruge POM er, at holdbarheden og det flotte udtryk bevares længere frem for håndtag af træ.

Et all around flot udtryk på knivene, som både er dekorative, men også subtile nok til at lade stålet tale sin sag.

Knivene kan købes hos Imerco lige nu.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce