Mandekogebogen

15 smagfulde former for vegetarisk fyld til tacos

Masser af smag, mindre kød.

Glem alt om de klassiske sorte bønner – der er en hel verden af lækre taco-fyld, der ikke engang lugter af bønner. Her får du 15 stærke bud på, hvad du kan smide i dine tortillas, når det skal være grønt, saftigt og lidt anderledes.

Læs også: Indiske poori

Valnødder – Den perfekte “køderstatning”

Walnødder hakkes let i en foodprocessor og krydres tungt med taco-krydderier, tamari eller soyasauce. Simrer du dem i enchiladasauce, får du en juicy base, som tilfredsstiller både veganere og hardcore kødelskere.

Pulled Jackfruit – Det eksotiske trækplaster

Jackfruit kan rives fra hinanden som pulled pork og fungerer genialt i tacos, især hvis den får en omgang BBQ- eller adobosauce. Køb den på dåse – meget nemmere.

Ristet blomkål – Crunchy og smagsabsorberende

Blomkål suger saucer til sig som en svamp. Rist den hårdt med chipotle i adobo, lime og lidt sødme, og du har et grøntsagsfyld, der virkelig leverer på både smag og tekstur.

Linser – Den seje superfood

Sorte eller grønne linser giver tekstur og protein uden at smatte ud. Masser af krydderier og måske en skefuld tamari løfter dem til nye højder.

Svampe – Umami-bomben

Kongen af køderstatninger. Portobello, shiitake eller lion's mane stegt hårdt på panden i umamirig marinade giver tacos med saft og kraft.

Revet tofu – Den skjulte mester

Riv tofu på et rivejern, marinér den kraftigt, og bag til den er sprød. Overvej en omgang airfryer for den ultimative crunch.

Broccoli – Fusion done right

Smadret, ristet broccoli med japansk BBQ-sauce eller klassisk taco-krydderi skaber en perfekt balance mellem sprødhed, sødme og syre.

Græskarkerner – Den ukendte helt

Blendede, krydrede græskarkerner giver en nøddeagtig og mættende taco-base – nem at lave og kan spises både rå og ristet.

Rosenkål – Fra hadet grøntsag til taco-stjerne

Knasende sprøde rosenkål i tacos sammen med chipotle-aioli og avocado? Ja tak. Airfryer anbefales for den bedste crunch.

Asparges – Den sprøde outsider

Lynstegt i støbejernsgryde sammen med majs og poblano-peber. Frisk avocado og pico de gallo runder oplevelsen perfekt af.

Brændte poblano-pebre – Den hemmelige ingrediens

Let sød, let krydret. Brændt over åben ild eller i ovn, skåret i strimler og smidt direkte i tacos. Smager vildt godt med mild ost.

Vintergræskar – Den søde favorit

Ristet med tamari og lidt ahornsirup giver vintergræskar en lækker sødme, som spiller perfekt sammen med cremede saucer og sprøde toppings.

Soy curls – Den perfekte "kylling" uden kylling

Rehydreret i bouillon, marineret og stegt sprød. Lige til at smide i tacos, som du ville gøre med kylling.

Kaktus (Nopales) – Den mexicanske klassiker

Syrlig, mild og perfekt med kraftige saucer. Hvis du kan få fat på nopales, så prøv at stege dem hårdt og spice dem godt op.

Banan-skræl – Den vilde (og velsmagende) joker

Ja, du læste rigtigt. Skrabet, revet bananskræl stegt sprødt på panden smager fantastisk krydret som "pulled pork".

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce