Mandekogebogen

Amerikanske biscuits

Bløde, sprøde lækre brød.

Biscuits er en lækker og sprød mellemting mellem bolle, brød og kage, som har sin oprindelse i USA og Canada.

Det skal ikke misfortolkes som kiks eller småkage, som vi også forbinder med ordet 'biscuit', men i stedet en scones-lignende form for brød.

Det er små, lækre og sprøde brød, som tit bliver brugt til rette biscuits and gravy i USA og i særdeleshed sydstaterne.

Det er egentlig bare en form for bagværk, der er velegnet som sidedish og til at suge sovs og sauce til sig. 

De er smørholdige som en mørdej, flagende og sprøde - men med en blød og cremet midte.

Forskellen på scones og biscuits må egentlig bare være, hvad måltid man vælger at spise dem til.

Scones er mere til eftermiddags-te og tættere på kageuniverset, mens biscuits er til det salte køkken og perfekt til Thanksgiving-retter, sovse-retter og kødretter. 

Ofte adskiller man dem på den form for mælkeprodukt, man putter i opskriften - hvor scones ofte er eksempelvis med sødmælk eller piskefløde for en tung og krummende effekt, så er biscuits ofte med almindelig mælk eller kærnemælk for luftighed og syrlighed. 

En biscuit har mange formål - den kan agere bolle til en lille hurtig morgenmadshapser med æg og bacon eller som den ofte bliver brugt til - 'sovseske' og dypper til retter, hvor der er masser af sovs.

Den kan bruges både til morgenmad, frokost og saftensmad - og mok også til dessert, hvis man skruer lidt op for sukkermængden.

Herunder ser du, hvordan de er blevet brugt til min opskrift på en Biscuit Pie, hvor låget er med sprøde buttermilk biscuits. 

Tricket til at få sprødhed og 'lag' i dine amerikanske biscuits er foruden princippet med mørdej - blot saml dejen, den må ikke æltes - er, at den skal lægges ovenpå hinanden i læg og blot klemmes let sammen.

Så får du nogle lækre, flagende lag!

Fang min grundopskrift på amerikanske biscuits i bunden - billeder i step-by-step ser du herunder:

ANNONCE
Rul forsigtigt dejen ud til en aflang 'rektangel'. - Amerikanske biscuits Rul forsigtigt dejen ud til en aflang 'rektangel'.
Fold siderne indover. - Amerikanske biscuits Fold siderne indover.
Så du får mellem 3-4 lag. Klem let sammen.  - Amerikanske biscuits Så du får mellem 3-4 lag. Klem let sammen.
Udstik dine biscuits.  - Amerikanske biscuits Udstik dine biscuits.
Klar til bagning! - Amerikanske biscuits Klar til bagning!
Biscuits brugt som låg til min Biscuit Pie. - Amerikanske biscuits Biscuits brugt som låg til min Biscuit Pie.
Udskriv opskriften

Amerikanske biscuits

biscuits and gravy!

8 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 1½ dl kærnemælk eller letmælk
  • 100 gram smør
  • 10 gram smør, til pensling

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Bland hvedemel sammen med bagepulver, fint salt og sukker - skær smørret i mindre stykker og hæld dem ned i melblandingen.
  2. Smuldr smørret grundigt ud i melet, indtil du får en rasplignende krumme. Hæld herefter kærnemælk i i små mængder, indtil du begynder at kunne samle det en ensformig ikke-klistrende masse.
  3. Den må ikke æltes, men skal bare hænge sammen til en ensformig dej - herefter skal du rulle den ud til en aflang rektangel.
  4. Fold nu siderne indover, så du lægger dejen i lag af 3-4 lag. Klem dem let sammen - men rul ikke på dem!
  5. Herefter skal de udstikkes - jo større udstikker, jo større (og færre) buscuits. Jeg brugte en udstikker på ca. 6 centimeter, som giver fine kuvert-størrelser og ca. 8-9 biscuits. Kanterne, som bliver til overs efter udstikningen klemmes forsigtigt sammen igen og udstikkes - brug endelig al dejen, men jo flere 'æltninger', jo dårligere bliver de i konsistensen, så sørg for at udstikke så mange som muligt i første omgang.
  6. Læg de udstukne cirkler på en bageplade med bagepapir og pensl dem med smeltet smør - bag dem i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne på toppen.
Del

Seneste nyt