Mandekogebogen

Dessert-calzone

Calzone i det søde køkken.

Calzone er en ægte klassiker fra det italiensk køkken, hvor man lidt som en slags indbagt pizza får serveret varmt fyld pakket ind i sprød dej. 

Jeg har eksempelvis lavet opskrifter på en klassisk calzone med spaghetti samt en version med kylling-calzone

Denne gang havde jeg en rest dej tilovers, som skulle prøves i det søde køkken - mon man kunne lave en dessertversion af en calzone?

Og det fungerer faktisk virkelig godt!

Mine dessert-calzones er fyldt med revet marcipan og chokolade - og så er prikken over i'et frossen vaniljecreme.

Grunden til, at jeg har valgt at fylde dem med frossen vaniljecreme skyldes to ting - de har nemmere ved at holde på fyldet, og så er midten kølig ligesom let smeltet is, når de er færdigbagt.

En lækker, nem og hurtig dessert med masser af smag!

Den minder lidt om en italiensk udgave af en fastelavnsbolle, som dog er mere over i dessert-genren end bare et stykke bagværk. 

Ved at fritere mine calzones i det søde køkken, ligesom jeg tidligere har gjort med den italienske klassiker, Pizza Fritta, så får man en let sprød overflade, en donut-lignende konsistens og hurtig tilberedning, så fyldet forbliver køligt som en sød dessert.

Fang opskriften herunder.

Du finder opskriften på vaniljecreme, som du skal bruge til mine dessert-calzones lige her - hjemmelavet vaniljecreme

ANNONCE
Udskriv opskriften

Dessert-calzone

Sprødt, sødt og lækkert!

4 portioner 3 timer, 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 950 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
  • 280 gram hvedemel
  • 2 dl vand
  • 20 gram gær
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk fint salt

Fyld
  • 1 stk nedfrosset vaniljecreme (se opskriften længere oppe i artiklen)
  • 120 gram marcipan
  • 80 gram mørk chokolade

Stegning
  • 4 dl fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Lav vaniljecremen som anvist i min opskrift længere oppe i artiklen - hæld det i en lille form/skål, så du nemt kan skære den ud i stykker/skiver, når de skal bruges.
  2. Opløs gær i vandet og tilsæt sukker. Hæld herefter hvedemel i dejen efterfulgt af salt. Ælt det grundigt i 10-12 minutter, indtil dejen er sammenhængende, elastisk og slipper skålen. Lad den hæve i køleskabet i 2-3 timer.
  3. Fordel dejen i 4 portioner - klem og masser dem ud til små tynde cirkler. Riv marcipanen og fordel på de fire bunde. Riv herefter chokoladen over. Top af med skiver af den frosne vaniljecreme.
  4. Fold den ene side indover fyldet, og klem samlingen grundigt sammen - enten med en gaffel eller med fingrene.
  5. Varm olien op til ca. 165-170 grader og friter den 1-2 af gangen - ca 2-3 minutter i alt, indtil de er gyldne og sprøde udenpå og vaniljecremen er smeltet, men stadig kølig. Servér straks.
Del

Seneste nyt

Annonce