Mandekogebogen

Flydende karamel-sauce

Karamel til desserter, is og vafler!

Flydende karamel-sauce er en lækker, blød og cremet opskrift, som kan bruges til alt fra topping på is og softice til pandekager, fyldte kager og meget mere.

Og der er ikke noget nemmere - en helt basis opskrift på karamel kræver kun 2 ting. Fløde og sukker.

Du kan også tilføje lidt smør ligesom når man laver brunede kartofler - eller måske tilføje salt for at gøre det til salt-karamel.

Denne opskrift er en helt klassisk, sød og lækker karamel-sauce, som er kogt tilpas ind, så den forbliver flydende.

Hvis du vil have en tynd og flydende karamel skal du ramme en temperatur på sukkertermometeret, der viser ca. 105 grader. 

Hvis den skal være, tyk cremet og mere sirupsagtig, skal du sigte efter en temperatur på ca. 112-115 grader.

Hvis du ikke har et sukkertermometer, kan du løbende under indkogningen af karamellen tage små prøver af din karamel og lægge på en lille underskål - læg skålen i køleskabet og vent 5-6 minutter.

Konsistensen, når den er afkølet, vil fortælle dig, hvor langt du er med konsistensen. 

Det gode ved denne opskrift på karamel er, at hvis du skulle have taget karamellen af kogepladen for tidligt eller for sent - så kan du sagtens koge den op igen og enten gøre din karamel tykkere eller mere flydende. 

En flydende karamel kan holde sig minimum 2 uger i lukkede beholdere i køleskabet og så er den utrolig nem at lave på ingen tid. 

Du kan både bruge den til dessert, til morgenmad-topping på din grød eller måske fylde den i vandbakkelser med flødeskum - den har mange muligheder!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Flydende karamel-sauce

Cremet og fløjsblød!

1 portion 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 2700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 250 ml piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Hæld sukker på en pande eller i en gryde - lad det smelte langsomt op ved lav- til middelvarme.
  2. Når sukkermassen er smeltet til en flydende, ravguld masse, tilsættes piskefløden i en tynd stråle under konstant omrøring.
  3. Lad det småkoge i 10-15 minutter, eller indtil den tykner - hvis du vil have en konsistens på din karamelsauce, hvor du kan hælde af den, når den er afkølet, skal du ramme en temperatur på sukkertermometer, der viser ca. 105 grader.
  4. Hæld den i et glas, når den er let afkølet og opbevar den i køleskabet.
Del

Seneste nyt