Mandekogebogen

Gözleme: Tyrkiske fyldte fladbrød

Sprødt og saftigt!

Fladbrød er en fantastisk opfindelse, og opskriften på denne findes i mange forskellige madkulturer.

De findes som gærbrød, pandestegte brød og fyldte fladbrød - såsom Aloo Parathas.

En anden klassiker af en opskrift på fladbrød er den tyrkiske Gözleme.

En meget simpel dej, som svøber sig om et lækkert, velkrydret fyld med masser af saft og kraft.

Gözleme findes i mange forskellige afskygninger, men en nem, hurtig og velsmagende opskrift er med babyspinat og feta.

Du får den sprøde overflade på dejen, den luftige dejskorpe nedenunder og et saftigt og dampende fyld i midten.

Og så er de utroligt nemme at lave - man skal blot lave sit fyld, mens man venter på at dejen hviler i 20 minutter.

Dernæst skal dejen foldes omkring fyldet og steges på en tør pande i nogle minutter. Nemt, billigt og enkelt.

Denne opskrift giver dig en Gözleme på størrelse med en pande (26-28 cm i diameter) - det er praktisk og hurtigt at lave, hvorefter du bare kan skære den ud i små mundrette bider efterfølgende.

Men hvis det skal være lidt mere sidedish eller snack-inspireret, så kan du også vælge at dele dejen i 5-6 stykker og lave små Gözleme. 

Fang min opskrift på hjemmebagte tyrkiske Gözleme herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Gözleme: Tyrkiske fyldte fladbrød

Nemme og lækre fladbrød!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 1300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 0,8 dl vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ tsk fint salt
  • 100 gram babyspinat
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 80 gram fetaost
  • 1 tsk spidskommen, stødt

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen. Bland alle ingredienserne i en skål på nær vandet - spæd løbende til med vandet, indtil du har en konsistens, som er sammenhængende og ikke krummende. Men den skal stadigvæk være tør nok til, at den ikke klistrer på hænderne. Ligesom en pastadej. Læg film omkring den og lad den ligge på køkkenbordet i 20 minutter.
  2. Lav i mellemtiden fyldet ved at snitte løg og hvidløg helt fint - svits det på en pande i lidt olie, indtil de begynder at blive matte i farven. Tilsæt nu babyspinat, indtil det falder sammen - drys lidt salt og peber på og afslut med en teskefuld spidskommen. Hæld fyldet over i en skål og lad det køle af i 10 minutter. Herefter smuldrer du feta ned i blandingen og vender det hele rundt.
  3. Rul nu din dej ud til en stor firkant, som har en højde på ca. 0,5 cm - fordel fyldet på den ene side og fold dejen indover fyldet. Klem enderne grundigt sammen.
  4. Varm en tør pande op til middelhøj varme og læg din gözleme på - lad den stege i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil den er gylden og har fået en mørkplettet skorpe. Lad den afkøle i nogle minutter, hvorefter du kan skære den ud til små hapsere.
Del

Seneste nyt

Annonce