Garlic Roll Bread
Snasket og lækkert hvidløgsfranskbrød!
Hvidløgsbrød har alle dage været en gudespise, hvad enten man er til klassisk hvidløgsbrød eller måske de lidt mere fancy af slagsen som eksempelvis pampusky.
Denne gang har jeg fortolket lidt på det klassiske wool roll bread og forvandlet den til en form for hvidløgsfranskbrød - flot mønster og masser af hvidløgssmør og ost i midten.
Det er en lækker og nem sidedish og snack til aftensmaden, som enten kan skæres eller brydes i mindre stykker og nydes for sig selv eller til maden.
En smule af smørret trækker ind i dejen og giver hvidløgssmag til hele brødet - og så er der jo en lækker kerne af hvidløgssmør og ost i midten!
Ved at folde og rulle dejen på en bestemt måde, sørger man for at fyldet bliver på plads og bliver lækkert snasket!
Fang opskriften herunder:
Garlic Roll Bread
Hvidløgsfranskbrød!
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 220 ml sødmælk
- 350 gram hvedemel
- 25 gram gær
- 1 tsk fint salt
- 50 gram koldt smør
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk. friskhakket persille
- 20 gram sukker
Fremgangsmåde
- Opløs gær i mælken og tilsæt sukker efterfulgt af hvedemel - afslut med salt og ælt dejen på røremaskine i 4-6 minutter, indtil den slipper kanterne. Lad den hæve under et viskestykke i 1 time.
- Bland i mellemtiden smør, persille og revet hvidløg og lad det stå og temperere på køkkenbordet.
- Rul din dej ud til en rektangel på størrelse med et A4-ark - snit nogle strimler i bunden op til ca. halvvejs af dejen. Smør fyldet ud på den del af dejen, der ikke er snittet.
- Rul nu dejen fra fyldsiden og rundt som en pølse mod de snittede ender, så de kommer yderst på dej-pølsen. Læg den i en smurt franskbrødform og lad den hæve under et viskestykke i en time.
- Forvarm ovnen til 180 grader - pensl med æggeblomme på toppen (kan undlades) og bages i ca. 20-25 minutter.