Hjemmelavede tortillas med sprød tofu og avocadocreme
Nem hverdagsmad!
Tofu kan godt være en lidt speciel ting at give sig i kast med - for hvordan tilbereder man det lige?
Og oven i hatten findes der flere forskellige konsistenser og kvaliteter.
Det kan være lidt forvirrende, men hvis man holder det simpelt, så kan det blive rigtig lækkert!
Efter flere eksperimenter i årenes løb falder min favorit hos Inspiring Food og deres økologiske tofu. Den er fast i konsistensen, cremet og har en saftig smag.
Og sprødstegt er den fænomenal.
Herunder får du en opskrift på hjemmelavede tortillas med avocadocreme og tofu stegt i hjemmelavet rød karry.
Hvis man er i en travl hverdag, så kan man godt lige 'snyde' på hjemmelavet-elementerne, men hvis man vil have den fulde fornøjelse, så er det arbejdet værd!
Inden du går i gang:
Se opskriften på hjemmelavede tortillas her.
Se opskriften på hjemmelavet rød karry her.
Sprød tofu med avocadocreme
Sprødt og lækkert!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 400 gram økologisk tofu
- 2 tsk rød karrypasta
- 1 dl rapsolie, til stegning
- 6 stk tortillas
- 2 stk avocado
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Varm en pande godt op med rapsolien, mens du skærer tofuen på små firkanter.
- Læg den røde karry i olien og lad det bruse godt op, hvorefter du tilføjer tofuen.
- Mens tofuen steger, skraber du 'kødet' ud af avocadoerne og blender dem sammen med salt, citronsaft og yoghurt.
- Tofuen skal være gyldenbrune på alle sider af firkanterne, hvilket indikerer, at de er blevet sprøde. Den har stadig saftigheden i midten.
- Når de er sprøde og har fået smagen fra den røde karry, dryppes de af på fedtsugende papir.
- Smør tortillaen med avocadocremen, tilføj eventuelt lidt blandet salat og læg tofuen på. Enjoy!