Mandekogebogen

Mini Banana Cream Pie

En modernisering af Super Bowl-klassikeren!

Super Bowl-weekenden har næsten ligeså meget med mad at gøre, som med selve sporten!

En klassiker er den famøse Banana Cream Pie!

Jeg har lavet en lidt mere moderne udgave af den velsmagende pie, som du kan se opskriften på herunder - den bliver lidt lettere, lidt mere elegant og nemmere at servere!

Opskriften kan også som én kage, såfremt du ønsker at servere den lidt mere klassisk. 

ANNONCE

Mini Banana Cream Pie

Super Bowl-klassiker!

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 75 gram hvedemel
  • 35 gram smør
  • 20 gram mørk muscovado-sukker
  • 1 stk æggehvider
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 stk æggeblomme
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 stk banan
  • 1 knsp. salt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. kakaopulver, usødet

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smørret i melen på samme måde, som når du laver mørdej. Tilsæt muscovado-sukkeren og saml dejen med æggehviden.
  2. Læg dejen i køleskabet i en time.
  3. I mellemtiden blander du majsstivelse, rørsukker, æggeblommer, en halv vaniljestang (hvor kornene er skrabet ud), salt og mælk i en tykbundet gryde.
  4. Rør rundt og varm op til kogepunktet ved middelvarme. Det skal lige op og boble nogle få gange, indtil det tykner. Tag gryden af varmen og rør i den et par gange, mens den køler - så trækker den ikke skind. Lad den blive stuetempereret.
  5. Når dejen har hævet færdig, så rulles dejen ud på et meldrysset bord med en højde på ca. 0,5 centimeter.
  6. Bag den udrullede dej på 200 grader forvarmet ovn i ca. 15 minutter, indtil de bliver gyldenbrune i kanten.
  7. Brug nu en udstikker eller en mini-form (som du har lige så mange af, som du vil have kager til det færdige resultat. De skal nemlig bruges til at fylde i). Udstikkeren skal lave cirkler på den lune bund - alt efter diameter burde du kunne få 4 gode cirkler ud af dejen. Lad cirklerne køle hurtigt af i vindueskarmen.
  8. Læg nu cirklerne tilbage i deres form, som er smurt med lidt smør eller olie. Mos en banan sammen med kernerne af den anden halvdel af vaniljestangen og fordel mosen på bunden.
  9. Fordel bananskiver oprejst i mosen og læg eventuelt et par skiver banan langs kanten for at få et flot snit.
  10. Fordel den lettere afkølede creme i formene med den ønskede højde. Bag dem i formene i ca. 25 minutter ved 180 grader, indtil cremen har sat sig.
  11. Kagerne skal køles helt ned, før du løfter formen - ellers risikerer du, at cremen stadig er varm og flydende.
  12. Når kagerne er afkølede, fjernes de fra formen/udstikkerne og toppes med letpisket flødeskum og et drys af mørk kakao!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt