Mandekogebogen

Parmesanchips/ostechips

Sprød snack på ingen tid.

Ost har utallige muligheder i forhold til smag og konsistens - og en nem og klassisk måde at lave en lækker oste-snack på, er ved at lave ostechips.

Det er lidt en sag, som ofte bliver udskældt i Masterchef, når deltagerne laver dem - men så længe du ikke serverer den for de tre gastronomer ved det høje bord, så kan de altså fungere ret godt i hverdagskøkkenet.

Oftest kalder man dem parmesan-chips - fordi man primært bruger parmesanost til det!

Men du kan selv vælge den ost, du ønsker - den skal bare have et højt fedtniveau (gerne 30+ i fedt), da det er med til at smelte, karamellisere og gøre chipsene sprøde. 

Du kan eksempelvis bruge Vesterhavsost fra Thise Mejeri, som har en solid umami-smag, er fast i konsistensen og giver et sprødt knæk.

Så kan man tilføje ekstra smagsgivere - eksempelvis lidt friske krydderurter a la timian, estragon eller rosmarin.

Ostechips eller parmesanchips kan bruges som snack, tilbehør, forret, chips, i sandwiches eller som et sprødt element på diverse retter.

Ostens smag koncentreres, så det er ikke kun en konsistens - men derimod en intens ostesmag. 

Og man skal passe på ikke at give dem for meget farve - for så bliver smagen ofte bitter.

Fang min teknik herunder til de perfekte ostechips: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Parmesanchips/ostechips

Sprøde snacks med ost!

6 portioner 12 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 spsk. parmesanost el. vesterhavsost, revet

Fremgangsmåde

  1. Riv din ost og forvarm ovnen på 170 grader. Hvis du vil have pæne, runde chips, så brug en lille kageudstikker, hvori du lægger en spiseskefuld revet ost i . Pres osten let ned, løft ringen og så er den klar - du kan også bare lægge en spiseskefuld på bagepapiret. 1 spsk. giver 1 stk. parmesanchips.
  2. Smid dem i ovnen og bag dem i ca. 12-13 minutter alt efter temperament på din ovn - de skal ikke tage særlig meget farve, men blot blive let brune. Tag dem ud og lad dem afkøle let, inden du lægger dem på fedtsugende papir og lader dem blive helt sprøde - de er bløde, når de kommer ud af ovnen men stivner ved afkøling.
Del

Seneste nyt

Annonce