Pasta alla Boscaiola: Pasta med salciccia og svampe
En nem pasta-klassiker!
Endnu en italiensk pastaklassiker har ramt hjemmesiden - denne gang en nem og hurtig opskrift, der er gået lidt i glemmebogen.
Den går under navnet Pasta alla Boscaiola.
Boscaiola betyder skovhugger på italiensk - en fyldig, varmende ret, der passer til tungt arbejde, der kræver noget næring og energi!
Og skovhugger-pasta klinger meget godt med, at man bruger svampe i retten.
Den er meget simpel, men findes i to primære versioner - den med fløde og den med hakket tomat.
Tomatversionen minder meget om mange andre klassikere, så jeg vælger altid at lave flødeudgaven, som bliver absurd cremet og velsmagende.
Den klassiske opskrift bruger rå salciccia - italienske pølser, hvor man fjerner skindet og smuldrer kødet ned i panden. Kan du ikke finde dem, kan du bruge tørsaltet bacon.
Det giver ikke samme smag, men smager stadig godt.
Svampene til formålet varierer efter, hvad du har lyst til - de klassiske forskrifter siger Karljohan eller måske kantareller.
Men almindelige brune og hvide champignon fungerer fint. Fang min version af skovhugger-pasta herunder!
Pasta alla Boscaiola: Pasta med salciccia og svampe
Cremet pasta med svampe!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 100 gram brune champignon, karljohan, etc.
- 100 gram salciccia (alternativt tørsaltet bacon)
- 2 dl piskefløde
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk salt + peber
- 1 håndfuld pecorino-ost (alternativt parmesanost)
- 200 gram pasta eller spaghetti
Fremgangsmåde
- Start med at sætte vand over til pastaen. Dernæst skal skindet af dine salciccia-pølser af og fyldet smuldres. Bruger du bacon, skæres dette i mundrette tern.
- I begge tilfælde svitses kødet på en varm pande med en sjat olivenolie - mens skyller du dine svampe og skærer dem i tynde skiver. Når kødet er stegt gyldent, smider du svampene på. Steg dem i 4-5 minutter, indtil de har smidt væske og fået lidt farve.
- Riv hvidløget i panden og tilsæt fløden - lad det småkoge i 4-5 minutter, indtil saucen er tyknet. Smag til med salt og peber.
- Løft den kogte pasta over i panden med en pincet og vend det rundt i saucen - justér eventuelt med pastavand, hvis saucen er tyknet for meget. Fordel i to tallerkner og top af med revet pecorino!