Pasta alla Zozzona
Dekadent pastaret fra Rom.
Når man skal lave italienske retter med pasta, så er det altid et sikkert hit at gå med de helt enkle og basale klassikere.
Vi snakker Carbonara, Cacio e pepe eller måske pasta alla norma.
Men hvis der er én pastaret fra Italien, hvor du gerne må gå all-in med ingredienser - så er det pasta alla Zozzona.
Det er en ægte dekadent klassiker fra Rom, hvor man fusionerer tankegangen og fremgangsmåden fra Cabonara og Amatriciana.
Vi snakker æggeoste-sovsen kombineret med tomatsovsen i en syndig samhørighed!
Kombineret med salciccia, pecorino og guanciale fungerer det helt optimalt som en pasta-hovedret med smæk på smagen!
Hvis du vil prøve kræfter med den simple, dekadente klassiker, så finder du opskriften herunder:
Pasta alla Zozzona
En dekadent pasta-klassiker!
2 portioner
20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 1 stk hakkede tomater eller passata
- 50 gram guanciale (alternativt pancetta eller tørsaltet bacon)
- 2 stk salciccia-pølse, rå
- ½ stk løg
- 4 stk æggeblomme
- 70 gram pecorino-ost (alternativt parmesanost)
- 250 gram pasta (gerne rigatoni eller lignende)
Fremgangsmåde
- Skær løg i små tern og skær din guanciale/bacon i mindre stykker. Træk skindet af salciccia-pølserne og smuldr kødet i en skål.
- Hæld en gavmild sjat olivenolie på en pande - når den har ramt middelhøj varme smider du fintsnittet løg på og steger et par minutter, hvorefter du tilføjer guanciale. Steg det let sprødt og smid så salciccia på.
- Når kødet er let gennemstegt, hælder du tomaterne på og lader det simre i 8-10 minutter.
- Bring vand i kog til pastaen - kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Mens pastaen koger, river du pecorino og blander det sammen med æggeblommerne. Smid et par skefulde pastavand i, så massen bliver cremet.
- Når pastaen er kogt/al dente, hældes de i tomatsaucen på panden - vend det hele sammen. Vend herefter æggemassen i blandingen og lun det let. Serveres rygende varmt!