Mandekogebogen

Peinirli: græske pizzabåde

Lækre båd-pizzaer!

Peinirli er en lækker græsk opskrift på madbrød, som er formet som en oval pizza, hvor kanterne er bøjet indover.

Det minder lidt om en båd, så man kan passende kalde det den græske pizzabåd!

Det er lidt en afart eller variation af den tyrkiske pide, hvor man også folder pizzadejen på en måde, så den kan indeholde større mængder fyld. 

Denne opskrift kombinerer en klassisk pizza biano a la kartoffelpizza med den græske pizzabund - som giver en cremet og lækker pizza, der lige toppes med lidt grøn pesto.

Det er altid en videnskab, om pesto skal lægges på inden eller efter bagning - lægger du på før, får du en anderledes mere 'bagt' smag og brunlig farve, mens du kan få den friske og lidt mere afkølede smag, hvis du putter det på efterfølgende.

Det er op til dig! Opskriften på hjemmelavet pesto finder du lige her - grøn pesto

Fang opskriften på hjemmebagte peinirlis herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Peinirli

Græske pizzabåde!

4 portioner 3 timer, 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1000 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 3 dl vand
 • 450 gram hvedemel
 • 1 tsk fint salt
 • 20 gram gær
 • 2 stk bagekartoffel
 • 2 dl mascarpone
 • ½ tsk muskatnød, revet
 • 1 tsk rosmarin, tørret
 • 4 spsk. grøn pesto, se opskriften længere oppe i artiklen (kan undlades)

Fremgangsmåde

 1. Opløs gær i vandet og tilsæt hvedemel efterfulgt af salt. Rør det på en røremaskine i 7-8 minutter, indtil den begynder at slippe skålen. Læg husholdningsfilm over skålen og stil dejen i køleskabet i 2 timer - dernæst tager du den ud af køleskabet, former til fire runde kugler og lader dem efterhæve ved stuetemperatur i 30-40 minutter.
 2. Forvam ovnen til 240 grader - gerne med bagestål. Form hver kugle til en oval pizzabund - enten med hænderne eller kagerulle. Fold siderne lidt indover i begge sider, så du får en høj kant - sno enderne, så kanterne bliver på sin plads.
 3. Bland mascarpone med muskatnød, tørret timian og lidt salt - smør et tykt lag på hver pizzabund. Skær dine bagekartofler tynde - gerne mandolin-jern - og fordel det over mascarponen. Bruger du pesto, smører du et tykt lag på over kartoflerne og giver det et drys salt.
 4. Afbag dem 1-2 af gangen i ovnen i 12-15 minutter - brugte du ikke pesto, inden de kom i ovnen, kan du også smøre det på friskt efterfølgende.
Del

Seneste nyt

Annonce