Mandekogebogen

Rosti-burger

Tøm køleskabet-burgeren!

Tøm køleskabet-måltider er altid en interessant størrelse - nogle gange bliver det en kedelig affære på en travl hverdag og andre gange opdager man helt nye smage og idéer til hverdagskøkkenet.

Jeg har i et samarbejde med Ost & Ko fået den udfordring, at jeg skulle finde på en god reste-ret, hvori der er inkorporeret skæreost.

- og hvis du ikke allerede vidste det, så kan mange hverdagsoste til ostemadder og lignende bruges til ret mange formål, hvis du liiiiiiige har glemt at købe mozzarella eller parmesan med hjem.

Eksempelvis kan man i en snæver vending rive skæreost i små stykker og toppe på din spaghetti-bolognese - eller også kan du rive den på toppen af din lasagne, inden den ryger i ovnen.

Og så kan den selvfølgelig bruges i toast og som en skive i en solid burger.

Og sidstnævnte har jeg eksperimenteret lidt med i forhold til at udnytte de halvslatne grøntsager i grøntsagsskuffen, som måske er blevet glemt fra en tidligere ret. 

Og deraf har jeg fundet på ROSTI-BURGEREN!

Vi snakker revne kartofler, revne peberfrugter og revet broccoli-stok - sidstnævnte er en af de mest geniale måltidsmuligheder, som man normalt bare kasserer. Den har en god, dyb smag og kan give lidt tekstur og smag til røræg, en bolognese eller lignende.

Herunder får du opskriften på en god tøm køleskabet-ret, hvor burgerbollerne er skiftet ud med reste-rosti, som er fyldt med chorizo, avoacado, et spejlæg og lidt chili-dressing (cremefraiche-dressing og andre former for dressing, du har stående, kan sikkert også bruges.)

Fyldet kan du selv variere i det uendelige - en hakkebøf, lidt gravad-laks, vegetarisk med udelukkende de andre former for fyld i burgeren eller noget helt fjerde.

Basalt set skal resteburgeren blot bygges op af de følgende elementer fra 'restepuljen':

1) "Bollen"

- En god idé at have kartoffel som base og 'bindemiddel', men ægget kan ofte binde de fleste grøntsager. Ellers kan du bruge alt muligt såsom fra gulerødder, kål, squash, radiser, sød kartoffel, asparges og så videre.

2) Fyldet

- Hvad har du lige lyst til? Smøreost og bacon? Kold kylling med karryæble-dressing? Restekød fra gårsdagens steg med remoulade? Mulighederne er uendelige.

Du skal egentlig blot have følgende i hus -

          a) en form for dressing

Det kan være noget så simpelt som olivenolie og tørrede krydderier eller chilidressing)

          b) en "bøf"

- eller den primære masse i burgeren, hvad enten det er kikærtebøf, kylling, steg og så videre.

         c) lidt ekstra fyld, sprødhed eller cremethed

- eksempelvis i form af salat, friske grøntsager, avocado, pocheret æg, bacon eller lignende.

Se med herunder:

ANNONCE
Rosti-burger

Rosti-burger

Tøm køleskabet-burger!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram kartofler
  • 1 stk peberfrugt
  • 1 stk broccoli, stokken
  • 1 stk løg
  • 3 stk æg
  • 1 stk avocado
  • 50 gram chorizo-pølse
  • 1 spsk. sriracha, chilisauce
  • 30 gram smør, til stegning
  • 1 tsk salt + peber
  • 2 stk skiver af skæreost, evt. danbo

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne. Riv både kartofler, peberfrugt og broccoli-stok på den grove side af rivejernet.
  2. Klem de revne grøntsager grundigt sammen, så du får presset så meget væske ud som muligt.
  3. Bland sammen med et sammenpisket æg og smag til med salt og peber.
  4. Varm en pande op på middelvarme og brus smørret op - læg portioner af rosti-dejen på panden i en højde af 2-3 centimeter. Steg dem ved middelvarme på den ene side, indtil den har samlet sig. Vend den herefter om på den anden side og steg den sprød og gylden.
  5. På en anden pande steges 2 spejlæg - herefter samles burgeren med lidt knust avocado/eller skiveskåret, chorizo-pølse, spejlæggene og chilidressing.
Del

Seneste nyt