Mandekogebogen

Sfincione: Siciliansk Pizza

Brødkrumme-pizza!

Pizza fås i utallige afskygninger - og selvom klassikerne, hvor håndværket spiller, ofte er de mest indbydende på smagsløgene, så er det altid sjovt at prøve nye græsmarker af.

Eksempelvis en Tiella, eller måske en Detroit-style pizza - eller denne nye pizza, som jeg netop er faldet over: en Sfincione.

Det er en siciliansk klassiker af en pizza, som i gamle dage ofte nydes omkring Nytår som en fejringspizza - den er utrolig simpel, men også utrolig lækker.

Det er i al sin enkelthed en pizzabund, som bages i en firkantet form - pizzabunden er noget tykkere, end man normalt forbinder med italiensk pizza.

Derudover er den helt vegetarisk - den har blot løg, tomatsauce, brødkrummer og ost på toppen.

Brødkrummerne holder på tomatsaucens saftighed, bliver lækker sprød og smager fantastisk, når det bliver afbagt med revet parmesan.

En Sfincione kan både bruges som hovedret, eller som lækkert tilbehør på brødfronten.

Fang min udgave af en siciliansk Sfincione herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sfincione: Siciliansk Pizza

Pizza med tomatsauce og brødkrummer!

4 portioner 5 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 5 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

Pizzabund
 • 250 gram hvedemel
 • 150 ml vand
 • 15 gram gær
 • 1 spsk. olivenolie
 • ½ tsk fint salt

Topping
 • 1½ dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
 • 2 stk løg
 • 1 dl parmesanost, revet
 • 2 dl brødkrummer

Fremgangsmåde

 1. Opløs gær i vandet, tilsæt olivenolie og derefter hvedemel og salt. Rør det på røremaskine i 8-10 minutter, eller indtil dejen begynder at slippe skålen.
 2. Skrab dejen ud på køkkenbordet, og form den til en spændt bold med en dejskraber ved at skubbe dejen indunder sig selv - lad den hæve ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke i 3-3,5 timer. Lav i mellemtiden pizzasaucen.
 3. Efter de 3 timer, finder du et firkantet fad på ca 15x25 cm (behøver ikke være så præcis) - smør det med olivenolie og løft dejen op. Væd dine fingre med lidt af olien og pres den forsigtigt du i formen, ligesom du ville gøre med en focaccia. Læg viskestykket over og lad det hæve i yderligere 2 timer ved stuetemperatur.
 4. Forvarm ovnen til 230 grader - snit løget så tyndt som muligt og steg det på panden i noget olie. Når de falder sammen og bliver møre og matte i farven, hælder du tomatsaucen over og giver det et opkog.
 5. Fordel tomatsaucen udover bunden forsigtigt uden at presse ned i dejen - vend raspen sammen med den revne ost og drys et gavmildt lag henover tomatsaucen. Bag den gylden og lækker i ovnen i ca. 20 minutter.
Del

Seneste nyt

Annonce