Spandauer-kringle
Forårsvenlig wienerkringle.
En kringle har alle dage været en skøn form for bagværk - enten med gær- eller wienerdej og fyldt med alskens lækkerier såsom remonce eller vaniljecreme.
Vi fik altid kringle ved min farmor og farmor, som var en god gammeldags wienerkringle - sprøde lag, masser af snask og et godt bid.
Jeg har gået all-in på spandauer-kærligheden og wienerdejsfascinationen og lavet en spandauer-kringle!
Den kan laves helt klassisk eller lige infuseres med lidt forårsfrisk rabarber.
Om foråret er haven fyldt med rabarber, og det ynder jeg gerne at inkorporere i bagværket - eksempelvis disse rabarber-spandauere.
Denne gang har jeg fusioneret lidt og lavet en rabarber-wienerkringle - sprøde, smørholdige lag og en vaniljecreme rørt op med rabarber.
Syrlig, sødmefuld og sprødt - en perfekt mundfuld til kaffen!
Fang opskriften herunder:
Spandauer-kringle
Sprødt og lækkert!
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 18 minutter
Ingredienser
- 1 stk 1 portion wienerdej (se opskriften længere oppe i artiklen)
- ½ dl rarbarberkompot (undlad denne, hvis du bare vil have klassisk spandauer-smag)
- 2 dl vaniljecreme (se opskrift længere oppe i artiklen)
- 1 stk hakkede nødder og perlesukker, til pynt
Fremgangsmåde
- Følg anvisningerne til samling og udrulning af wienerdej - og når du kommer til det sidste punkt, hvor wienerdejen skal formes, ruller du dejen ud til en rektangel på ca. 35x20 cm.
- For at få et flot mønster (dette kan undlades) laver du små snit langs begge langsider (ca. 2-3 cm ind). Rør vaniljecremen op med rabarberkompot eller kør ren vaniljecreme efter smag.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Fordel rabarbercremen langs midten af din rektangel - fold dine snittede sider ind over, så de maser op i mod cremen. Se billeder for bedre forklaring længere oppe i artiklen. Pensl eventuelt med et sammenpisket æg og drys med hakkede hasselnødder og perlesukker.
- Bag din kringle i ca 18 minutter, eller indtil den er gyldenbrun og har fine, sprøde lag. Serveres afkølet eller lun.