Mandekogebogen

Spis dig gennem Roskilde by

Dette indhold er sponsoreret

Uanset hvor i landet du kommer fra, så er Roskilde by et besøg værd. Det kan godt være, du tænker, at byen mest er kendt for Roskilde Festival, og at den måske ikke har så meget andet at byde på - men her tager du helt fejl. Roskilde er en smuk domkirkeby, hvor du både kan opleve verdensarv, masser af historie fra vikingetiden, moderne muséer og en imponerende madscene. For alle os madentusiaster er maden nok det vigtigste, når man besøger en ny by. Derfor vil i denne artikel forsyne dig med en lille guide til, hvordan du finder den bedste cafe i Roskilde og spiser dig gennem af byen.

Caféer i byen

Caféer er der mange af i byen, men den bedste cafe i Roskilde afhænger fuldstændig af, hvad du er i humør til på dagen. Hvis du på dagen har lyst til en snasket burger, vil Grillens café på Hestetorvet være den bedste cafe i Roskilde for dig. Grillen serverer saftige bøffer, smagfulde dressinger og sprøde pomfritter. Deres burgere findes i mange forskellige varianter, hvor fællesnævneren er råvarer i høj kvalitet og god smag. Hvis du derimod på dagen har mere lyst til traditionelt dansk mad, vil den ikoniske Raadhuskælderen være den bedste cafe i Roskilde for dig. Her serveres blandt andet smørrebrød, pariserbøf og tarteletter. Det kan også være, at den bedste cafe i Roskilde for dig vil være det italienske Trattoria, der ligger nede på havnen. Hvis du er i humør til det sydeuropæiske køkken, kan du nemlig her få serveret lækre, italienske klassikere. Den bedste cafe i Roskilde findes altså mange steder rundt i byen, da det kommer helt an på, hvad du hungrer efter.

Madmarked

I 2021 startede projektet RO:MARKED, som er et madmarked, der gør det muligt for både trofaste borgere og velkomne turister at møde lokale producenter fra Roskilde og omegn. Her kan du få lov til at smage på alverdens lækre, lokale råvarer, og du har selvfølgelig også mulighed for at købe lækkerierne med hjem. På den måde får du virkelig smagt, hvad Roskilde by har at byde på, fordi du dykker helt ned i det lokale netværk af madentusiaster. Det er en autentisk og inspirerende måde at opleve byens madscene på, og du bliver klogere på Roskildes råvarer og producenter. Det er samtidig også en sjov oplevelse, fordi du selv kan deltage i diverse madværksteder. Det kan altså være en utrolig hyggelig aktivitet at lave sammen, når man ankommer som madglade turister til byen. Det næste marked kommer til byen lørdag den 11. juni i 2022 og hylder Roskildes lokale madscene.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce