Mandekogebogen

Test: Timm Vladimir Kitchen Trykkoger

Forkort din tilberedning i en travl hverdag!

I 1679 begyndte forskere for første gang at forstå mulighederne i, at man kunne forkorte kogetider på sin aftensmad ved at sætte tingene under tryk med damp.

Spoler vi frem til 2022, så er der alskens af muligheder for at lave mad på ingen tid - nemlig med en moderne trykkoger!

Vi har fået fingrene i den nyeste trykkoger fra Imercos samarbejde med Timm Vladimir for at se, hvad sådan en gadget egentlig kan bidrage med i hverdagskøkkenet.

ANNONCE
Test: Timm Vladimir Kitchen Trykkoger

Hvad er en trykkoger?

En trykkoger er, som navnet indikerer, en proces, hvor man sætter væskens kogepunkt højere end de normale 100 grader, man kan opnå i en gryde. Under tryk af damp kan kogepunktet ryge helt op på 121 grader. Trykket tvinger desuden væsken til at blive inde i dine råvarer, som både fremskynder tilberedningstiden og bevarer saftigheden - og som en sidste ting kan man pludselig opnå bruning i væske, som normalt kun kan ske med meget lidt væske (olie eller smør) og høj varme i kort tid.

Kort og godt: En trykkoger fremskynder tilberedningen, holder på saftigheden og koncentrerer smagen.

I praksis og med den nye trykkoger gør det hverdagens måltider meget nemmere. Ikke som i at du lige grillentusiaster eller med sous vide-nørderi skal smide alle dine gryder og pander ud - det gælder nemlig primært for retter, der normalt ville tage lang tid.

Retter, som måske tidligere har været forbeholdt weekenden med god tid til at lade tingene simre.

Tag for eksempel Beef Short Ribs, som vi brugte til at teste den med - normalt skal de gerne have 3+ timer i en simregryde eller braiseringsvæske for at have opnået den nødvendige mørhed, man eftertragter. På en trykkoger? Maks 1-1,5 timer.

I begge tilfælde bruner man kødet af, inden det ryger i væsken - men med en trykkoger, får man samtidig også en mere karamelliseret smag og overflade på kødet, og så er væsken allerede en smule indkogt, så en eventuel efterfølgende glace eller sauce er nærmest i mål på smagsfronten.

ANNONCE
Test: Timm Vladimir Kitchen Trykkoger

Den nye trykkoger har et passende rumfang på seks liter, hvilket konverterer til en maks kapacitet på 4 liter. En meget passende størrelse til hverdagskøkkenet - du kan ikke have den helt store 8-10 personers steg i den, men den er perfekt til 4-6 personers måltider.

Foruden almene gryderetter, som normalt elsker lang tids simren, såsom StifadoBoeuf Bourguignon eller Osso Buco, så kan man også med fordel lave bouillon på trykkoger - trykket koncentrerer smagen fra dine suppeben, skrog og grøntsager til nye højder!

Der medfølger også en dampsi, som man monteres i trykkogeren til de lidt mere lette tilberedninger - eksempelvis dampning af grøntsager.

En smart funktion, som gør denne trykkoger ekstra interessant, er, at den har et ethåndsslag, så man ikke skal have begge hænder fri til at montere den.

På den måde har du en hånd fri i køkken-eventyret, som jeg ved er noget, de fleste sætter pris på, hvis du er typen der leger med køkkengadgets i køkkenet.

Den er utrolig nem at betjene og efter en hurtig gennemlæsning af manualen er man klar til at tøjle damptrykket i hverdagskøkkenet.

Samlet set er den nye trykkoger fra Imerco x Timm Vladimir et godt udgangspunkt for en robust, håndterbar og brugervenlig trykkoger - hvad enten du er nybegynder eller trænger til en opgradering. Den er simpel og i et lækkert rustfrit design, og så bidrager den med væsentligt kortere tilberedningstid på travle hverdage og simremad til gæsterne.

ANNONCE
Trykkoger

Model: Timm Vladimir Kitchen Trykkoger m. dampsi

Pris: 1199,95 kroner

Del

Seneste nyt

ANNONCE