Mandekogebogen

Texansk kartoffelsalat

Spicy og cremet!

Kartoffelsalat er en rigtig klassiker af et tilbehør, når vi rammer sommermånederne. Den klassiske i Danmark er med en dressing af cremefraiche og mayonnaise tilsmagt med friske krydderurter.

Den kan også serveres som lun kartoffelsalat - eller måske en lækker italiensk kartoffelsalat.

Men den findes i mange versioner verden over - og denne gang er rejsen gået til det sydlige USA. Her får man lidt en petriskål af køkkener og smage - lidt sydstatsfornemmelser og cajun blandet med gammeldags amerikansk.

Heraf en texansk kartoffelsalat, som er krydret med cajun-smage og lidt tex-mex-inspireret. Masser af krydderier, masser af fed cremefraiche og mayonaise - og det som skiller sig lidt ud på denne opskrift, foruden krydderierne, er æg og syltede jalapenos.

En rigtig grillvenlig kartoffel-salat fyldt med smag. Den er spicy, cremet og nem at lave!

Fang opskriften lige herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Texansk kartoffelsalat

Spicy og cremet!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 kilo kartofler
  • 3½ dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
  • 1 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 2 spsk. jalapenos, syltede
  • 2 stk hårdkogte æg
  • ½ tsk timian, tørret
  • ½ tsk oregano, tørret
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk paprika (sød eller røget)
  • ½ tsk cayennepeber eller chiliflager
  • ½ tsk fint salt
  • ½ stk løg

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette tern og kog dem møre i saltet vand i c. 15 minutter. Lad dem køle af.
  2. Bland cremefraiche og mayo sammen og tilføj krydderierne - riv løget fint ned i blandingen. Hak jalapenos og æg i små tern og vend i dressingen.
  3. Når kartoflerne er afkølet, vendes de med dressingen - lad det gerne trække 30-60 minutter i køleskabet inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce