Mandekogebogen

Trøffelpizza

Simple råvarer, stor velsmag!

Trøfler er en fantastisk spise, som ikke kun behøver at blive serveret på de fineste restauranter - du kan sagtens lege med det hjemme i køkkenet, hvor du ikke skal være bange for at give den gas med trøffel på diverse retter.

Vi prøvede tidligere på måneden at lege lidt med nogle skønne honning-trøfler fra Trøffelshoppen, som er den eneste sødtsmagende trøffel i verden - og det blev brugt som 'topping' på en sprød og cremet creme brulée

Og her kan jeg afsløre, at trøflen smagte fantastisk over en skive af den helt billige trefarvet is også, som min datter nød voldsomt godt af - så du skal bare have det sjovt med det!

I denne omgang har vi fået fingrene i nogle lækre sommertrøfler, som har den klassiske jordbundsduftende, skønne aroma og smag over sig. Sommertrøfler er lidt mindre aromatiske end eksempelvis vintertrøfler og hvide trøfler, så her kan man have sarte retter, som enten bliver højnet af trøflen eller højner trøflen i sig selv.

ANNONCE
Cool facts om sommertrøffel

Sommertrøfler, også kendt som "tuber aestivum" eller "sommertrøffel," er en type spiselig svamp, der tilhører trøffelfamilien.

Sommertrøfler adskiller sig fra andre trøffelarter som vintertrøfler og sorte trøfler ved deres sæson, da de primært modnes om sommeren. Sommertrøfler er mindre aromatiske og intense i smagen sammenlignet med nogle af de mere eftertragtede trøffelvarianter som den hvide trøffel eller den sorte vintertrøffel.

De har dog stadig en karakteristisk trøffelaroma og en let nøddeagtig smag, der kan tilføje en subtil dybde til forskellige retter. Disse trøfler kan findes i områder med eg, bøg og andre løvtræer i forskellige europæiske lande som Frankrig, Italien, Spanien og Kroatien.

De trives i varmere klimaer og modnes typisk om sommeren, hvilket adskiller dem fra de mere kendte vintertrøfler, der modnes om efteråret og vinteren.

Sommertrøfler anvendes ofte i gastronomiske sammenhænge som en delikatesse og kan skæres i tynde skiver og drysses over retter som pasta, risotto, omeletter og salater.

På grund af deres mere subtile smag sammenlignet med andre trøffelvarianter, bruges de undertiden i større mængder for at opnå den ønskede smagsprofil.

Tip: Du kan opbevare dine trøfler i ris, så afgiver de trøffelsmag og dermed en solid bund til din næste trøffel/svampe-risotto!

ANNONCE
Et kunstværk i sig selv! - Trøffelpizza Et kunstværk i sig selv!
Skøn levering af trøfler fra Trøffelshoppen. - Trøffelpizza Skøn levering af trøfler fra Trøffelshoppen.

Og hvilken bedre ret end en helt klassisk pizza bianco med kartoffel, cremet bøffelmozzarella og revet trøffel på toppen?

Her får man den cremede smag, de cremede kartofler og trøflen, som lige vækker sanserne og smagene med sin skønne aroma. 

Fang opskriften herunder - her finder du opskriften på langtidshævet pizzadej.

ANNONCE
Brandvarm trøffelpizza! - Trøffelpizza Brandvarm trøffelpizza!
Sommertrøflen. - Trøffelpizza Sommertrøflen.
Udskriv opskriften

Trøffelpizza

Aromatisk og nem snack!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
  • 2 stk bagekartofler
  • 250 gram fior di latte el. bøffelmozzarella
  • 20 gram sommertrøffel
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk. god olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Varm din ovn op til 250 varmluft evt. med bagesten, eller varm din pizzaovn op til 400 grader. Skræl kartoflerne og snit dem så tynde som muligt på et mandolinjern.
  2. Form din pizzadej med hænderne til en rund pizzabund, fordel brudstykker af din bøffemozzarella på pizzaen. Drys lidt salt på osten, og fordel tynde skiver kartoffel i et jævnt lag efterfølgende. Drizzle lidt olivenolie på toppen.
  3. Bag din trøffelpizza i ovn i 8-10 minutter, og 2,5-3 minutter i pizzaovn. Servér den rygende varmt med tykke skiver trøffel på toppen og servér straks!
Del

Seneste nyt

Annonce