Den nemme køkkenhack der gør det til en leg at fjerne skindet fra kyllingelår
Easy hacks.
Kyllingelår med sprødt skind er en sikker vinder på grillen, men nogle gange vil man bare gerne skrue lidt ned for fedtet og op for det magre protein. Eller måske har du planer om en omgang tandoori, hvor traditionen dikterer skindfri kylling. Problemet? At flå skindet af et råt kyllingelår kan være en både glat og halvklam opgave – især hvis man ikke er typen, der nyder at håndtere råt fjerkræ.
Læs også: Sådan damper du blåmuslinger i øl
Men her kommer et simpelt trick med køkkenrulle ind i billedet. Alt du behøver er to stykker papir og en smule beslutsomhed, og pludselig bliver det en overraskende nem opgave at flå skindet af dine lår – helt uden frustration og fedtede fingre.
Sådan gør du
På et kyllingelår er der typisk en lille plet i toppen (altså det tykke, runde stykke) som ikke er dækket af skind. Det er her, du starter. Glem alt om at forsøge at klemme fingrene ind under det glatte skind – det er her, køkkenrullen redder dagen.
-
Tag fat i selve kødet på låret (ikke skindet!) med det ene stykke køkkenrulle.
-
Brug det andet stykke papir til at få fat i skindet.
-
Træk skindet ned mod knoglen i én kontrolleret bevægelse.
Hvis det lyder simpelt, er det fordi det er det. Køkkenrullen gør nemlig to ting: Dens ru overflade giver dig et fast greb, og dens sugende egenskaber fjerner fedtet, så du ikke glider rundt med fingrene.
Et rent og effektivt trick – også hygiejnisk
Udover at spare dig for irriterende glatte fingre og halve stykker skind, betyder metoden også, at dine hænder holder sig (lidt) renere. Det gør det lettere at arbejde videre i køkkenet – men husk stadig at vaske hænder grundigt før og efter, som man bør med al håndtering af rå kylling.
Hvis du vælger at gå helt skind- og benfri, kan du med fordel også butterfly’e kyllingelårene. Det hjælper dem med at stege hurtigere og mere jævnt, især hvis du griller eller steger dem på panden. Alternativt kan du også fjerne benet helt og bruge kødet til f.eks. wraps, salater eller wokretter.
Uanset hvad du skal bruge dine kyllingelår til – om det er en krydret grillmiddag eller en let frokostsalat – gør dig selv en tjeneste og hiv køkkenrullen frem. Din tålmodighed (og dine fingre) vil takke dig.