Mandekogebogen

Gobit - tyrkisk pitabrød med kebab

Nem kebab-klassiker!

Når man snakker lækkersult, tømmermænd eller bare en hurtig aftensmad på farten? Så går man aldrig galt i byen med et sving forbi det lokale pizzaria for en magisk kebab-kreation.

Men de velkendte fastfood-klassikere kan også ret nemt laves som en hjemmelavet version - eksempelvis durum med kebab eller måske en halvindbagt pizza

Denne gang har jeg kastet mig over min version af en form for tyrkisk pitabrød, som går under navnet Gobit eller 'Gobit Ekmek'.

Det er i al sin enkelthed en slags pitabrød, som ikke er helt hul i midten, men derimod både har lufthuller og lidt brødmasse.

Lidt en mellemting mellem pita og en sandwich - blødt og lækkert brød med masser af krydret kød. 

Hvor pita fyldes i sit hulrum bliver disse brød flækket på midten og nærmest serveret som en slags burger.

De fyldes med hjemmelavet kebab, salat, grønt, chilidressing og en god cremefraichedressing.

Nemt, enkelt og lækkert!

Du får et blødt, lækkert og sprødt brød, som fyldes med de klassiske ingredienser, man plejer at få til pita kebab.

Du kan også vælge at bruge kylling eller tofu til opskriften.

Fang min opskrift på en god hjemmelavet omgang fastfood herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Gobit: Tyrkisk pita

Tyrkisk pita med kebab!

2 portioner 1 time, 55 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 1 time, 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1450 kcal pr. portion

Ingredienser

Pitadej
  • 200 ml vand
  • 50 ml mælk/natural yoghurt
  • 25 gram gær
  • 350 gram hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk fint salt

Fyld + krydderi
  • 400 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
  • 1½ tsk spidskommen, stødt
  • 1½ tsk timian, tørret
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk salt + peber
  • 2 håndfuld salat, tomat, agurk, skiveskåret

Dressing
  • 4 spsk. cremefraichedressing og/eller chilisauce

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave brødene. Opløs gær i vandet og tilsæt mælk/yoghurt, olivenolie og derefter hvedemel og salt. Ælt i 5-6 minutter, indtil den begynder at slippe skålen og hæld den herefter ud på et meldrysset bord.
  2. Ælt den til den ikke klistrer mere og form den til en kugle - læg et viskestykke over og lad den hæve i 1,5 time.
  3. Mens den hæver skal dit kød skæres i helt tynde strimler - hvis du er i god tid, er det en idé at have kødet let frossent, så man kan skære helt papirstynde skiver meget nemmere. Bland krydderierne sammen og hæld over kødet med en god sjat olivenolie. Lad det marinere, mens dejen hæver.
  4. Snit salat, tomat og agurk klar til senere - hvis du laver hjemmelavet cremefraichedressing skal denne også laves (klassisk: 2 dl cremefraiche, 1/2 tsk. salt, 1 revet fed hvidløg, 1 tsk. finthakket persille).
  5. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft med en bageplade i ovnen fra starten - fordel dejen i to lige store portioner og slå luften ud.
  6. Spænd dejen indover sig selv ved hver kugle, så du får en spændt bold - pres nu bolden flad, så opspændingerne/samlingerne fortsat er nedad. Rul dem ud til flade cirkler med en diameter på 20 cm. Lad den efterhæve, mens ovnen varmer.
  7. Løft dem ind på den varme bageplade og bag dem ca. 10 minutter, indtil de hæver op. Denne slags pitabrød får et lille hulrum, og er mere 'brødet' end klassisk pitabrød.
  8. Steg kødet i lidt olivenolie i nogle minutter ved høj varme - steg eventuelt lidt skiver af løg med også for ekstra smag - og flæk de to brød, når de er let afkølet. Fyld dem med kød, salat og dressing og server straks!
Del

Seneste nyt

ANNONCE