Mandekogebogen

Hjemmelavet fransk nougat

En drilsk, men velsmagende julesnack!

Fransk nougat har altid været en af mine julefavoritter i slikskålen sammen med en god portion frugtflæsk.

Den bløde, seje og nøddeholdige snack fungerer bare godt på alle parametre.

Det eneste problem? Det er lidt besværligt at lave selv - sværhedsgraden er i den høje ende her, folkens!

Det er på sin vis en nem opskrift at lave hjemmelavet fransk nougat - den er bare ikke altid til at styre. Det er lidt ligesom en surdej - den kan have sit helt eget liv!

Jeg har prøvet forskellige metoder - nogle blev helt klistrede og usammenhængende, mens andre blev så massivt hårde, at man nærmest ikke kunne skære dem ud eller spise dem.

Men nu har jeg fundet en nogenlunde mellemting, som minder om købeversionen, hvor der er lidt mindre sejhed og masser af cremethed. 

Den kræver ikke de store dikkedarer, men min version afkøles og opbevares i køleskab, så man fortsat har den rette konsistens og balance mellem blødhed og spændstighed.

Fordele ved at afkøle og opbevare i køleskab:

- Du kan arbejde med en blødere masse, så du kommer tættere på den bløde, porøse konsistens, man får i købeversionerne

- Massen sætter sig hurtigere

- De holder bedre formen på dine udskæringer (stuetemperatur kan med tiden få dem til at smatte sammen og flade ud uanset konsistens)

- De holder sig friske længere

Fang min opskrift på hjemmelavet fransk nougat herunder:

ANNONCE
Hjemmelavet fransk nougat
Udskriv opskriften

Fransk nougat: hjemmelavet

Blød og sej!

15 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 gram sukker
  • 120 gram honning
  • 80 gram glukosesirup
  • 80 gram vand
  • 60 gram æggehvide
  • 60 gram mandler
  • 50 gram pistacienødder (usaltede eller ristede)
  • 40 gram ristede peanuts (kan undlades)
  • 1 dl flormelis (til udskæring)

Fremgangsmåde

  1. Bland honning, sukker, glukosesirup og vand i en gryde - bring det i kog og lad det koge, indtil det når en temperatur på 150 grader. Brug et bolsjetermometer. Det kan tage lidt tid, så i mellemtiden kan du vælge, om du vil riste dine mandler i ovnen i 5-10 minutter ved 190 grader varmluft for ekstra smag. Lad den køle af derefter.
  2. Kort inden honningmassen nærmer sig temperaturen, pisker du æggehviderne stive i en skål - de skal være, så du kan vende den over hovedet.
  3. Når siruppen har nået 150 grader, tages denne af varmen. Skru ned på laveste hastighed på røremaskinen, og hæld honningmassen i skålen med en meget tynd stråle - pisk, indtil alt er optaget i marengsen. Pisk det ved middelhastighed i ca. 8-10 minutter, indtil den er luftig og afkølet.
  4. Fjern piskeriset og hæld nødderne i massen - ælt det grundigt rundt med en dejskraber, indtil massen er ensformig. Virker den meget klistret og 'våd' på dette stadie, kan du ælte den sammen med lidt flormelis, indtil den har en ensformig konsistens.
  5. Beklæd en form eller fad med bagepapir og hæld massen deri - læg et nyt stykke bagepapir på toppen og klem den godt sammen til den højde, du ønsker. Smid den i køleskabet og lad den sætte sig i 4-6 timer, indtil du kan forsigtigt fjerne bagepapiret, drysse med flormelis og skære dem ud i mundrette bidder.
  6. De kan holde sig et par uger i køleskab.
Del

Seneste nyt

Annonce