Mandekogebogen

Sådan kan du lave din egen Dubai chokolade

Det virale hit - hjemmelavet.

Der er chokolade – og så er der Dubai chokolade. Den slags, der emmer af rigdom, krydderier, sødme og lidt bling. Du finder den i prangende æsker på hoteller med marmorgulv og guldvandhaner. Ofte med dadler, safran, pistacie og undertoner af ørkensol og overdådighed.

Læs også: Opskrift på snobrødsdej

Men her kommer det fede: du kan faktisk lave den selv. Og det kræver hverken en chokoladesmelter til 10.000 kr. eller et ophold på Burj Al Arab. Bare lidt sans for smag og mod på at kaste dig ud i en mellemøstlig twist på det klassiske chokoladehåndværk.

Hvad er “Dubai chokolade”?

Dubai chokolade er ikke én bestemt opskrift, men snarere en stil: tænk mørk eller mælkechokolade kombineret med ingredienser som:

  • Dadler (oftest medfyld, fx pistacie eller mandel)

  • Saffran og rosenblade

  • Kanel, kardemomme, appelsinblomst

  • Honning, karamel og ristede nødder

  • Et drys guldstøv – fordi... Dubai

Det handler ikke kun om smag, men også om luksusfølelse og overdådig præsentation.

Sådan laver du din egen Dubai-chokolade derhjemme

Her er en simpel, men lækker opskrift du kan bygge videre på – og freestyle som du vil.

Ingredienser:

  • 200 g mørk chokolade (gerne 70 % eller mere)

  • 8-10 bløde dadler

  • En håndfuld ristede pistacienødder

  • ½ tsk kardemomme

  • Et drys havsalt (valgfrit)

  • Spiseligt guldstøv eller rosenblade (hvis du vil gå all in)

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokoladen
    Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikroovn (30 sek. ad gangen, rør imellem). Temperer den, hvis du vil være fancy – ellers går det også uden.

  2. Fyld dadlerne
    Fjern stenene fra dadlerne, og fyld dem med hele eller hakkede pistacienødder. Gnid dem evt. let i kardemomme for mere smag.

  3. Dyp dadlerne i chokolade
    Brug en gaffel eller dyppegaffel og overtræk hver dadel. Læg dem på bagepapir og drys med lidt salt, rosenblade eller guldstøv mens chokoladen stadig er våd.

  4. Lad dem sætte sig
    Stil dem i køleskabet i 15-30 minutter, til chokoladen er fast.

  5. Server – eller pak dem som gaver
    De holder sig ca. en uge i lufttæt beholder – hvis de ikke bliver spist længe før.

Bonusidéer til at tweake din Dubai-style chokolade:

  • Brug hvid chokolade og drys med saftige granatæblekerner (server straks)

  • Lav små chokoladebrud med ristede nødder og tørrede rosenblade

  • Smelt chokolade og bland den med honning og appelsinskal, hæld i forme og top med safrantråde

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce