Mandekogebogen

Suppe

Opskrifter og inspiration!

Suppe er en ret, der kan spores tilbage til oldtiden og er blevet en vigtig del af mange kulturer og køkkener over hele verden.

Suppe er traditionelt en flydende madlavning, der består af en kombination af ingredienser, herunder kød, fisk, grøntsager, korn, bønner og urter, der koges sammen i en bouillon eller fond.

Enten kan suppe være tyndtflydende ligesom en klar suppe, eller lidt mere cremet som en tomatsuppe - og så kan den også være lidt mere bastant som eksempelvis en cremet hokkaido-suppe. 

Suppe kan spores tilbage til den tidlige civilisation i Mesopotamien og Egypten, hvor en kombination af grøntsager og kød blev kogt i vand for at skabe en nærende og letfordøjelig mad. Suppe var også populær i det antikke Grækenland og Rom, hvor det blev serveret som en del af den daglige kost og også til medicinske formål.

Suppe blev også kendt i Asien, hvor det blev en vigtig del af den kinesiske og japanske madkultur. I middelalderen blev suppe en populær mad blandt adelen og klostrene, hvor den blev betragtet som en delikatesse og ofte serveret som en separat ret under festlige lejligheder.

Suppe blev også populær blandt almindelige mennesker, da den var billig og nem at lave.

Suppevariationer

Suppe er en alsidig ret, der kan tilpasses til forskellige smag og kostbehov.

Nogle af de mest populære suppevariationer inkluderer:

Kødsuppe: Denne suppe er lavet med kød og grøntsager og ofte serveret med nudler eller ris.

Grøntsagssuppe: Denne suppe er lavet med en blanding af grøntsager og kogt i en vegetabilsk bouillon.

Fiskesuppe: Denne suppe er lavet med en blanding af fisk og skaldyr og kogt i en fiskebouillon.

Karrysuppe: Denne suppe er lavet med en karrybaseret bouillon og ofte serveret med kylling eller grøntsager.

Ramen: En japansk nudelsuppe, der normalt er lavet med en kødbaseret bouillon, nudler, grøntsager og æg.

Men generelt er hjemmelavet suppe er en fantastisk måde at bruge rester og overskydende ingredienser på. Du kan lave suppe uden en specifik opskrift og i stedet bruge dine egne ingredienser og smagspræferencer.

Herunder får du en række idéer og opskrifter på, hvad du kan lave af forskellige supper. Supper som kan spises året rundt, efter sæson eller bare, når du lige er i humør til en god, gammeldags kartoffelporresuppe!

ANNONCE
Suppe

Kartoffelporresuppe

Cremet, fyldig og smagfuld!

Fang opskriften lige her

Suppe

Chicken Noodle Soup

Nem smagfuld suppe perfekt til sygdomspleje eller til at få varmen!

Fang opskriften her

Suppe

Hokkaido-suppe

Efterårsvenlig cremet suppe med græskar og kokosmælk!

Fang opskriften lige her

ANNONCE
Suppe

Fransk løgsuppe

Utrolig potent, smagfuld og lige toppet med ostebrød!

Du finder opskriften lige her

Suppe

Bladsellerisuppe

En god 'tøm køleskabet'-suppe, som får utrolig stor smag med få grøntsager!

Opskriften er lige her

Suppe

Ribollita

Toskansk bønnesuppe infuseret med parmesan!

Find opskriften lige her

ANNONCE
Udskriv opskriften

Suppe

nem og velsmagende!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk suppe

Fremgangsmåde

  1. Her er nogle generelle trin, du kan følge for at lave en hjemmelavet suppe uden en opskrift:
  2. Vælg en base - Du kan bruge en bouillon, en fond eller endda vand som base for din suppe. Hvis du bruger vand, skal du tilsætte krydderier og urter for at give smag.
  3. Vælg dit kød - Hvis du vil inkludere kød i din suppe, kan du bruge rester eller kød, du har i køleskabet. Kylling, oksekød og svinekød er almindelige valg, men du kan også bruge fisk eller skaldyr. Hvis du vil lave en vegetarisk suppe, kan du udelade kødet og bruge bønner eller tofu som proteinkilde.
  4. Vælg dine grøntsager - Du kan bruge enhver form for grøntsager i din suppe. Løg, gulerødder, selleri og kartofler er almindelige valg, men du kan også bruge kål, broccoli, spinat eller andre grøntsager, du har i køleskabet.
  5. Vælg dine krydderier og urter - Krydderier og urter tilføjer smag og dybde til din suppe. Salt, peber, timian, rosmarin og basilikum er almindelige valg, men du kan også bruge andre krydderier og urter, du kan lide.
  6. Lav din suppe - Start med at stege kødet i en gryde eller en stor suppegryde. Tilføj derefter grøntsagerne og lad dem stege i et par minutter sammen med kødet. Tilsæt din base og krydderier og lad suppen simre i 20-30 minutter eller indtil alle ingredienserne er møre.
  7. Smag til og juster - Når din suppe er færdig, kan du smage til og justere krydderierne og urterne efter dine præferencer.
Del

Seneste nyt

Annonce