Mandekogebogen

Tag nytårsfesten til næste niveau: Gastro-tips, opskrifter og lækkert grej

Knivskarp til nytårsfesten.

Det nye år nærmer sig med hastige skridt, og mens det for mange betyder begyndelsen på et nyt kapitel og nye forsæt til januar - så sidder kokke- og amatørkokke lige nu og arbejder benhårdt på en sidste slutspurt på den gastronomiske front!

Besøg vores samarbejdspartner Qookware her

Nytårsfesten er mere eller mindre del hellige gral for madentusiaster, hvor man lige samler de nærmeste venner og giver dem et indblik i en menu fra den skarpeste skuffe - en menu, hvor man smider hæmningerne, går all in på udstyr og råvarer og sørger for at slutte året af med et brag.

Hvad enten vi snakker kaviar-kunst eller flere-retters menu med snacks, vinmenu og hele pivtøjet.

Råvarerne må du selv klare, opskrifterne ligger klar på sitet og herunder - men nu kommer et af de vigtigste trin i din nytårsmenu.

Nemlig udstyret!

Vi har allieret os med de nordjyske drenge fra Qookware, som har et nøje udvalgt sortiment af forskellige køkkenremedier til dig, der gerne vil have det fundamentale på plads til nytårsfesten. Her snakker vi ikke alt for fancy remedier med vakuummaskiner og diverse molekylære relikvier - men derimod en omgang bundsolide produkter, der sørger for, at alt spiller. 

Du kender det fra år til år - du undervurderer ofte projektet, og står i ansigtssved med et utal af gryder og ovne, som er ved at bulderkoge og brage derudaf.

Hvorfor ikke lige sørge for, at der er styr på sagerne på forhånd? Derfor har vi taget udgangspunkt i 3 problematikker, der ofte dukker op, når tingene går liiiiiidt for hurtigt i køkkenet!

ANNONCE
Tag nytårsfesten til næste niveau: Gastro-tips, opskrifter og lækkert grej

1) Ingen fest uden drys

Nytårsfesten er det øjeblik, hvor du går all-in på de lækre sager - trøffel, kaviar og indkogte saucer. Men hvis du står foran spændte middagsgæster, og hiver en fræk lille hvid trøffel frem for at drysse lidt kærlighed på deres tallerkner?

Så duer det ikke, du hiver en slidt, grov rivejern frem og flår den sarte trøffel i stykker.

Tricket: Multifunktionelt rivejern!

Med dette rivejern sørger du for nænsomt at rive trøflen i de små, fløjlsbløde strimler, som danser henover dine gæsters tallerkner og svøber retten ind i velsmag, umami og det sidste pift, som sørger for, at nytårsfesten bliver en mindeværdig oplevelse.

Opskriftsidé: Latkes: Sprøde fritters på revet kartoffel 

ANNONCE
Tag nytårsfesten til næste niveau: Gastro-tips, opskrifter og lækkert grej

2) Trætte knive = skæve skiver kød

Du har arbejdet hele dagen på at sætte dit svinebryst eller din steg lige i skabet, men da du så står over for gæsterne for at skære sirlige portionsanretninger ud, ender du med at høvle kødet af eller brase det møre kød helt sammen - fordi du ikke lige har tænkt over, at dine knive var sløve eller måske har mistet pustet efter en heftig halvleg i køkkenet i løbet af dagen.

Tricket: Sørg for slibesten i huset!

Man behøver ikke nogen fancy slibemaskine eller andet elektronik for at holde dine knive skarpe og pæne - tværtimod. Det eneste du skal bruge er en slibesten.

Hos Qookware kan man få en pakke med to forskellige slibesten, som helgarderer, når uheldet er ude - den ene er med til at vække dine knive til live igen med finkornet slibesten, mens den anden sørger for at rette uheldige hakker ud af knivsægget, når du lige ved et uheld banker den i bordpladen under kampens hede!

Opskriftidé: Langtidsbraiseret svinebryst

ANNONCE
Tag nytårsfesten til næste niveau: Gastro-tips, opskrifter og lækkert grej

3) That’s not a knife…

I bedste Crocodile Dundee-stil må du aldrig tabe en duel, når du står med en kniv.

Her snakker vi ikke slagsmål, men på gadget-fronten, bare rolig! Så hvis du skal trumfe dine makkere i knivgamet, duer det ikke, at du står og vifter med din IKEA-kniv, når du er i gang med at partere en Wagyu-bøf!

Tricket: Fede skæfte og bred variation

Skal du trumfe på knivfronten, skal du gå efter at have de rette knive i dit sortiment - jovist, de fleste vil sige, at det er rigeligt med 2-3 knive i dit sortiment, men har du lige prøvet at hakke grøntsager med en dedikeret grøntsagskniv? Det kilder alle de rigtige steder! Du får begge dele i Qookwares skønne knive fra Bright-kollektionen.

Knivskarpe og designet i et frækt lille sycamore-træhåndtag, som gør hele knivoplevelsen unik i hånden og for øjet.

Opskrift: De bedste opskrifter på nytårskartoffel

Besøg Qookware og gear op til den store festaften.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce