Mandekogebogen

Affogato - italiensk, druknet is

Simpel og lækker dessertklassiker.

Hvis du er i humør til en hurtig, lækker og utrolig nem dessert - så går du aldrig galt i byen med en italienske affogato. 

I al sin enkelthed betyder det 'druknet is', hvor man laver en lækker vaniljeis, som får en spandfuld mørk, intens espresso på toppen med revet chokolade.

Simpelt og uimodståeligt!

Fang opskriften herunder.

ANNONCE

Affogato

Nemt og lækkert!

4 portioner 0 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 ml vaniljeis
  • 30 gram mørk chokolade, 70 %
  • 2 dl espresso

Fremgangsmåde

  1. Køb en god vaniljeis – eller lav den selv - og tag den ud af fryseren, når hovedretten er serveret. Hvis du har en italiensk Bialetti-espressokande kan du med fordel lave et par kopper espresso, men ellers kan du nøjes med meget, meget stærk kaffe.
  2. Placer et par scoops af isen i små pyntelige glas og ’drukn’ isen i enten kold eller brandvarm kaffe efter humør. Riv nogle store spåner af mørk chokolade på toppen og server med langskaftede skeer.
Del

Seneste nyt