Mandekogebogen

Fejr ramsløgssæsonen med seks uimodståelige opskrifter

Har du lyst til at prøve kræfter med danmarks bedste alternativ til hvidløg?

Forår betyder grønne skud, længere dage og ikke mindst starten på ramsløgssæsonen i Danmark. 

Ramsløg er en vildtvoksende hvidløgslignende urt, der breder sig i de danske skove i disse uger. Den er en sand skat for enhver madentusiast. Med sin unikke smag, der kombinerer det bedste af hvidløg og porre, er ramsløg det perfekte twist til dine forårsretter. På Mandekogebogen fejrer vi ramsløgssæsonens start ved at dele seks lette og lækre opskrifter, der vil få din mund til at løbe i vand.

ANNONCE
Kend dit ramsløg

Hvad er ramsløg?
Ramsløg, også kendt som "skovens hvidløg", er en vildtvoksende urt, der blomstrer i det tidlige forår. Kendetegnet ved sine brede, grønne blade og hvide blomster, tilbyder ramsløg en delikat hvidløgssmag, der er perfekt til en bred vifte af retter.

Hvor finder man ramsløg?
I Danmark er ramsløg at finde i løvskove, skovbryn, og på fugtige, skyggefulde steder. De trives bedst på jord, der er rig på kalk. Populære steder at finde ramsløg inkluderer skovområder på Sjælland, i Midtjylland, og på Fyn, hvor de ofte danner tæpper på skovbunden fra marts til maj.

Sådan genkender du ramsløg:

- Blade: Bredt lansetformede, spidse, og helrandede med en glat overflade.
- Blomster: Hvide og stjerneformede, samlet i en skærm.
- Duft: Bladene afgiver en karakteristisk hvidløgsduft, når de knuses.
- Forvekslingsfare: Vær opmærksom på lignende planter som liljekonval og hundepersille, som kan være giftige. Disse har dog ikke den karakteristiske hvidløgsduft.

Hvorfor er ramsløg god i køkkenet?
Ramsløg er højt værdsat i køkkenet for sin friske, aromatiske smag, der tilfører dybde til retter uden at dominere. Den er særligt populær i pesto, supper, salater, og som krydderurt i diverse kød- og fiskeretter. Udover sin smag er ramsløg også kendt for sine sundhedsmæssige fordele, herunder vitamin C og antioxidanter.

Tips til plukning: Høst ramsløg ansvarligt. Pluk kun det, du har brug for, og lad planten være intakt, så den kan vokse igen næste år. Husk, at det kræver tilladelse at plukke i beskyttede naturområder.

ANNONCE
Ramsløgpizza - Foto: Mandekogbogen.dk - Fejr ramsløgssæsonen med seks uimodståelige opskrifter Ramsløgpizza - Foto: Mandekogbogen.dk

1. Ramsløgpizza: Et twist på en klassiker

Glem alt om traditionel pizza – vores ramsløgpizza tager dig med på en smagfuld rejse. I bund og grund tager vi her en klassisk hvid kartoffelpizza og gør den grøn! Friske ramsløgsblade kombineret med frisk mozzarella, kartofler og en ramsløgpesto skaber en uimodståelig ret, der vil gøre pizzaaften hjemme til en helt ny oplevelse.

Klik her hvis du vil  have opskriften på vores ramsløgpizza

ANNONCE
Grilled Cheese Sandwich med Ramsløg - Foto: Mandekogebogen.dk - Fejr ramsløgssæsonen med seks uimodståelige opskrifter Grilled Cheese Sandwich med Ramsløg - Foto: Mandekogebogen.dk

2. Grilled Cheese Sandwich med Ramsløg: Komfortmad med et twist

Opgrader din grilled cheese med den friske smag af ramsløg. Sandwich er en super let måde at bringe så lidt som en lille håndfuld friske ramsløgsblade i spil på ingen tid.

Opskrift på Grilled cheese sandwich med ramsløg

ANNONCE
Ramsløgkartofler - Foto: Mandekogebogen.dk - Fejr ramsløgssæsonen med seks uimodståelige opskrifter Ramsløgkartofler - Foto: Mandekogebogen.dk

3. Ramsløgkartofler: Et let tilbehør til dit måltid

Giv dine bagte kartofler et løft med hakket ramsløg, smør/olie og et drys salt. Den enkle tilføjelse forvandler dine kartofler til en aromatisk sideret, der komplementerer ethvert hovedmåltid.

Se fremgangsmåden her

ANNONCE
Ramsløgolie - Foto: Mandekogbogen.dk - Fejr ramsløgssæsonen med seks uimodståelige opskrifter Ramsløgolie - Foto: Mandekogbogen.dk

4. Ramsløgolie: Fourageret køkkenmagi

Lær at lave din egen ramsløgolie, og brug den til at tilføje et pift af den umiskendelige smag til salater, pasta, eller som en drizzle over grillet kød. Ramsløgolie er en god måde at bevare ramsløgsmagen længere end den relativt korte sæson, og kan blandt andet fryses ned til senere på året. En ægte vinder-krydderolie, du ikke vidste, du havde brug for.

Se her hvordan du laver den smagfulde og flotte krydderolie

ANNONCE
Et udvalg af hjemmelavede ramsløg-smagsgivere - Foto: Mandekogebogen.dk - Fejr ramsløgssæsonen med seks uimodståelige opskrifter Et udvalg af hjemmelavede ramsløg-smagsgivere - Foto: Mandekogebogen.dk

5. Ramsløgpesto: En dansk forårsklassiker

Ingen ramsløgssæson er komplet uden en hjemmelavet ramsløgpesto. Brug den sammen med pasta, som spread på brød, eller som et frisk pift til dine yndlingsretter.

Find opskriften her

Cote du Boeuf med Ramsløg - Foto: Mandekogebogen.dk - Fejr ramsløgssæsonen med seks uimodståelige opskrifter Cote du Boeuf med Ramsløg - Foto: Mandekogebogen.dk

6. Cote du Boeuf med Ramsløg: Til kødelskeren

Forvandl en cote du boeuf til noget ganske særligt med en rub af hakket ramsløg, salt, og peber. Denne opskrift sikrer en smagfuld og saftig oplevelse, der er perfekt til weekendmiddagen.

Klik her for ramsløgsbøf

På Mandekogebogen er vi passionerede om at bringe de bedste opskrifter til dit køkken. Disse seks ramsløgopskrifter er kun begyndelsen på, hvad du kan opdage denne sæson. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce