Mandekogebogen

Makronsnitter

Gammeldags kagesnitter med marcipan, solbær og makron.

Makronsnitter er et klassisk dansk bagværk, som læner sig op af kategorien tørkager med en mørdejsbund, solbærsyltetøj, marcipan og makron på toppen.

Det er en utrolig simpel og velsmagende kage til kaffen, som er både sød, syrlig, sprød og snasket. 

Man laver makronsnitter ved at forme en bund af mørdej, som let afbages, inden man smører et tykt lag solbærsyltetøj på toppen og fordeler en makron-dej over.

Makron-dejen er lavet af æggehvider, marcipan og flormelis, som giver et snasket og krakkeleret udseende på toppen.

Du kan helt selv vælge, hvilken type syltetøj du vil bruge - du kan stort set bruge alle slags, men det må gerne være en mere lidt syre og dybde på smagen.

Eksempelvis solbær, hindbær, stikkelsbær eller rabarber.

Herunder finder du en god nem opskrift på hjemmelavet makron-snitter:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Makronsnitter

Lækre kage-snitter!

20 portioner 45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

Mørdejsbund
 • 400 gram hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 200 gram smør
 • 200 gram sukker
 • 4 stk æggeblomme

Syltetøj
 • 3 dl solbærsyltetøj

Makron-top
 • 200 gram marcipan
 • 4 stk æggehvider
 • 300 gram flormelis

Fremgangsmåde

 1. Bland alle ingredienserne til mørdejen på nær smørret - tilsæt det kolde smør i tern og smuldr det ud i dejen, indtil du får en krummet masse.
 2. Del dine fire æg i hvider og blommer - saml mørdejen med æggeblommerne. Den skal ikke æltes, men blot være sammenhængende. Rul den ud på et stykke bagepapir til en aflang firkant, der ca. passer med lidt mindre end en bradepande. Rul den eventuelt direkte ud på bradepanden ved at rulle den ud mellem to lag bagepapir og en kagerulle.
 3. Bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i 12-14 minutter. Når den kommer ud af ovnen smører du forsigtigt et jævnt lag solbærsyltetøj på.
 4. Pisk marcipan, flormelis og æggehvider sammen til en snasket masse og fordel det forsigtigt på toppen - det er nemmest at lægge små klatter rundt omkring og så forsøge at samle enderne. Der sker ikke noget ved, hvis du kommer til at swirle syltetøjet sammen med.
 5. Smid den tilbage i ovnen og giv den ca. 18-20 minutter, indtil den er gylden på toppen. Lad den køle helt af - trim eventuelt mørke kanter (alt efter hvor præcist du rullede den ud) og skær den ud i mundrette firkanter.
Del

Seneste nyt

Annonce