Mandekogebogen

Pasta alla Norcina

Italiensk smagfuld pasta-klassiker!

Hvem elsker ikke en god italiensk pastaret? Her har jeg kastet mig over en klassiker fra Umbria-regionen i Italien.

Den går under navnet Pasta alla Norcina, og er i al sin enkelthed en af de få opskrifter, hvor det vist mere eller mindre er acceptabelt af bruge piskefløde til saucen.

Man bruger ofte penne eller andre små pastaer, men du kan sagtens bruge lige, hvad du foretrækker - saucen laves med italiensk pølse, gerne salsiccia, i rå tilstand, så man kan stege farsen i små stykker.

Derudover laves den på piskefløde, hvidvin, lidt hvidløg og en god portion pecorino-ost.

Fang opskriften herunder til en nem og smagfuld pasta-klassiker:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pasta alla Norcina

Cremet og nemt!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram spaghetti/pasta
  • 2 stk salsiccia-pølser
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl hvidvin
  • 60 gram pecorino-ost (alternativt parmesanost)
  • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne skindet fra salsiccia-pølserne - smuldr farsen i mindre stykker. Varm en pande op med en sjat olivenolie og brun farsen godt af.
  2. Tilføj hvidløg et minuts tid og hæld hvidvin på - lad det simre et par minutter og tilføj så fløden. Lad det simre ved middelhøj varme i 10-12 minutter og smag til med salt og peber (hold lidt igen med salt, da du tilføjer ost senere).
  3. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken - lige inden pastaen er kogt færdig, hælder du revet ost i flødeblandingen og vender det rundt. Hæld vandet fra pastaen og vend det sammen med saucen. Spis rygende varmt.
Del

Seneste nyt

ANNONCE