Mandekogebogen

Spaghetti alle noci: Pasta med valnødder

Nem og hurtig hverdagsklassiker!

Italiens pastaretter er gaven, der bliver ved med at give - foruden et utal af klassikere, man bare kan kaste sig over, så bliver man også inspireret til mange forskellige nye smage og sammensætninger.

En hverdagsklassiker fra det italienske køkken er pasta, som er rørt op med deres lækre Salsa di Noci - creme på valnødder.

Retten bliver ofte kaldt Spaghetti di Noci -  'fornavnet' ændrer sig, alt efter hvilken pasta du nu bruger til formålet.

Jeg valgte at bruge linguine, som er tynde flade pastaer, som er nemme at creme ind i saucen og har et skønt bid, når de koges al dente. 

Selve opskriften er utrolig nem og kan laves på blot 10 minutter - eller hvor lang tid det nu tager at koge den pasta, du har i huset. 

Man laver den famøse Salsa di Noci ved at opbløde en skive brød eller daggammelt brød i mælk, som efterfølgende blendes med parmesan, hvidløg, olivenolie og valnødder, indtil man har en let, pesto-lignende creme. 

Det giver en fløjlsblød, let og velsmagende sauce, som egner sig både som dip og til pasta - og man kan tilføje yderligere olivenolie, hvis den skal være mere flydende. 

Fang min opskrift på Spaghetti di Noci herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Spaghetti di Noci: Pasta med valnødder

Nem klassiker!

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1000 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 80 gram valnødder
 • 1 stk franskbrød, surdejsbrød el. landbrød, skiver
 • 100 ml sødmælk
 • 70 gram parmesanost, revet
 • 1½ spsk. olivenolie
 • 1 stk hvidløg
 • 250 gram spaghetti

Fremgangsmåde

 1. Sæt din pasta over at koge i rigeligt saltet vand.
 2. Brug et stykke brød/daggammelt hvidt brød/surdejsbrød, hvor du skærer skorperne fra - ca. 50 g brød - opblød det i sødmælken i et minuts tid.
 3. Tilsæt hvidløg (du kan nøjes med et halvt hvidløg, hvis smagen skal være mildere), valnødder (gem 2-3 af dem til servering), olivenolie og revet parmesanost. Blend det eller kør det til en ensformig, cremet masse på en food processor. Den skal være blendet godt sammen og helt cremet i konsistensen.
 4. Når pastaen er kogt al dente, hældes vandet fra bortset fra en deciliter - vend cremet grundigt sammen med pastaen. Nu kan du spæde til med lidt af pastavandet, hvis den skal være mere cremet og flydende i konsistensen.
 5. Serveres rygende varmt med revet valnød på toppen og eventuelt lidt friskkværnet peber.
Del

Seneste nyt

ANNONCE